Storslam, Cans!

Tog hem segern i ”Körslaget”

Foto: Pether Engström
TV

Hårdrockaren skulle vinna, tyckte aftonbladet.se:s läsare.

Och tv-tittarna höll med.

Joacim Cans ledde sin kör till seger i ”Körslaget”.

– Vi har gått från klarhet till klarhet, sa sångaren efter vinsten.

Grattis, Mora kommun. Det är i Dalarna som vinstpengarna på 500 000 kronor hamnar.

Ledde alla omröstningar

Joacim Cans och hans kör valde Queens ”Bohemian Rhapsody” som första låt att framföra i kvällens ”Körslaget”. Och det gick hem hos dem som röstade i aftonbladet.se:s omröstning. Även andra låten, O Fortuna, gillades av läsarna. När båda körer hade framfört Bon Jovis ”Living on a prayer” befäste Hammerfall-sångaren sin position som storfavorit.

Brolle djupt berörd

Team Brolle framförde som första låt sin version av Aretha Franklins ”Think”.

– När kören sjöng låten för mig så gick den rakt in i mig. Det var en nära döden-upplevelse, sa Brolle efter framträdandet.

De som röstade verkade inte bli lika berörda. Trots att kören försökte sig på en hyllning till filmen ”Blues Brothers” med körens män utklädda till skådespelarna Dan Akroyds och John Belushis karaktärer. Inte heller körens andra försök, Elvis Presleys ”Suspicious Minds”, nådde ända fram hos läsarna.

Jämn kamp

Det blev istället hårdrockaren som vann tv-tittarnas hjärtan. När cirka 500 000 personer hade röstat så vann Morakören mot Bodenkören med 52 procent mot 48.

– Vi har gått från klarhet till klarhet. Vi har gjort det här tillsammans. Hade vi plockat bort en ur kören så hade det inte gått, sa Joacim Cans till TV4 efter segern.