Human Tetris kommer till Sverige

Kända gäster ska hoppa igenom hål i en frigolitvägg

Foto: youtube.com
Populärt på Youtube Det här klippet med "Human Tetris" har fått närmare 6 miljoner tittningar på Youtube. Silverklädda japaner med hjälmar ska försöka forma kroppen så att den passar in i hålet som kommer åkande. Annars trillar de i bassängen.
TV

Det är poppis i Japan – och på Youtube.

Nu kommer Human Tetris till Sverige.

I sommar börjar TV 6 spela in "Hål i väggen" med svenska kändisar.

Det har varit en stor hit på Youtube. Nu plockas Human Tetris upp av TV 6 – som en av kanalens underhållningssatsningar i höst.

Kändisar iklädda åtsittande silverkläder tävlar genom att hoppa igenom formade hål i en frigolitvägg som kommer farande mot dem. De tävlande som missar hålet hamnar i en bassäng med vatten.

– Programmet är populärt i Japan. Nu bygger det på att kändisarna som medverkar kan bjuda på sig själva, säger Anders Knave, programchef på TV 3 och TV 6 till TT Spektra.

Sänds i flera länder

"Hole in the Wall" lanserades av Fuji TV i Japan i juli 2006. Sedan dess har åtta länder köpt konceptet – bland annat Australien, Ryssland och Indien. Enligt Variety planerar Fox att sända en amerikansk version.

– Den har en universell komisk dragningskraft på tittare i alla åldersgrupper, säger Cecile Frot-Coutaz som är chef på Freemantle i Nordamerika. Han erkänner även att klippens popularitet på Youtube är en av orsakerna till att de vill göra programmet.

FAKTA