Ernst föll i tv-slaget mot "Sommartorpet"

Halling gick hem före Kirchsteiger i jämn omröstning

TV

Att Ernst lämnade ”Sommartorpet” verkar inte ha skadat programmet. När aftonbladet.se:s läsare tyckte till så föredrog flest SVT:s sommarprogram på måndagskvällen.

Redan innan programmen sändes så lutade det åt att långköraren ”Sommartorpet” skulle gå vinnade ur striden om fjärrkontrollen. Av över 13 000 röstande så uppgav 55 procent att de skulle titta på ”Sommartorpet”.

Fem plus till ”Torpet”

TV 4 har valt att lägga Ernst Kirchsteigers nya program ”Sommar med Ernst” vid samma tid som ”hans” gamla program ”Sommartorpet”. Men de flesta som röstade på aftonbladet.se verkade inte tycka att det skadade programmet. Över 45 procent av de över 700 läsarna som röstade gav Isabelle Halling och ”Torpet” fyra plus eller mer. Drygt 32 procent av dessa var fem plus.

När drygt 700 personer hade röstat på måndagskvällen så tyckte 40 procent av läsarna tyckte att ”Sommar med Ernst” var värd fyra plus eller mer. Nästan 30 procent av dessa var fem plus. TV 4:s program var det som fick flest minusklick. Över 45 procent tyckte att programmet var värt ett plus medan dryga 34 procent gav SVT:s ”Torpet” minusbetyg.