De kan roa dig i vår

Komikerna nämns som aktuella för nytt tv-program

Petra Mede, Johan Glans, Magnus Betnér, Björn Gustafsson, Jonas Gardell och David Batra.
TV

Standup är hetare än någonsin i Sverige.

Björns Gustafssons turné får sätta in extraföreställningar i höst.

Och nu köper Kanal 5 in standup-klubben Raw för att sända i tv i vår.

Foto: Felipe Morales
BJÖRNTJÄNST Björn Gustafsson vill inte lämna fansen i sticket. Hans höstturné är nästan utsåld, men nu sätter han upp en extraföreställning på Cirkus i Stockholm.

Björn Gustafssons genombrott i Melodifestivalen gav mersmak. Hans standup-turné i höst har nästan sålt slut.

– Över 27 000 biljetter av 30 000 är sålda och det blev just klart med en extraföreställning på Cirkus i Stockholm eftersom det är sådan efterfrågan, säger producent Özz Nûjen.

Filmar föreställningar

Och det är inte bara live som suget efter standup kommer att mättas. Enligt Aftonbladets källor har Kanal 5 skrivit kontrakt med standup-klubben Raw som huserar på Blue moon bar i Stockholm i höst.

Ett kamera-team kommer att filma föreställningarna och resultatet kommer att sändas i tv i vår.

– Det ska bli 14 halvtimmeslånga avsnitt. Aktuella för programmet är bland andra Jonas Gardell, Björn Gustafsson, Magnus Betnér, Johan Glans, David Batra och Petra Mede, säger en källa med insyn i produktionen.

Mannen bakom Raw, komikern Mårten Andersson, är hemlighetsfull om tv-satsningen.

– Jag kan bekräfta att vi för långt gångna diskussioner med en stor svensk tv-kanal. Förhoppningen är att kontraktet är påskrivet i slutet av veckan, säger han.

Schyffert ligger bakom

Enligt vad Aftonbladet erfar är det produktionsbolaget Brommamamma med Henrik Schyffert som ska producera programmen – samma bolag som tidigare gjort ”Sverige dansar och ler” och ”Sverige pussas och kramas” åt Kanal 5. Brommamamma ligger även bakom humorprogrammet ”I ditt ansikte” som sänds i höst i samma kanal.

Kanal 5:s presschef Dan Panas vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna.