”Det sämsta jag sett”

Läsarna sågar Kristallen

TV

Succé för SVT.

Men galan var ett fiasko.

Det tycker aftonbladet.se:s läsare.

I nätomröstningen som legat ute sedan i går kväll ger nästan hälften av läsarna Kristallen ett iskallt minus i betyg.

Bara fem procent ger TV-prisgalan i Kanal 5 högsta betyget fem plus.

”Jag zappade till galan då & då...det bästa var att Arne Hegerfors fick ett hederspris & höll ett bra tal....annars har stora galor överlevt sig själva...tråkiga manus...krystade programledare...trots att Aro är en erfaren journalist/programledare... Det hela blir för amerikanskt & helylle....kan inte uttala mig om skämten för den lilla stunden jag stannade kvar märkte jag inga skämt.. Att SVT tog hem de flesta priser tyder på att de gör program med kvalitet som svenska folket gillar..”, skriver signaturen Hillyzz i forumet.

”Pinsamt att titta”

Många reagerade på sexskämten under galan.

– Detta var det sämsta jag sett , vem har skrivit det dåliga så kallade skämten och varför denna under bältet humor hela tiden? Det var så pinsamt att sitta och titta på dessa stackars människor som var där och fick kameran uppkörd i ansiktet när ett skämt drogs för att se deras reaktioner och när inget skratt kom, pinsamt pinsamt pinsamt säger jag bara usch. Fortsatte att titta i föhoppning att det skulle bli bättre men icke. Bästa var när Arne Hegerfors fick pris och när Aro stod och pratade trots det otroliga dåliga manuset. Det var helt enkelt för dåligt manus. Skärpning för f-n”, skriver signaturen snow.

LasseMangan är inne på samma linje:

”Katastrof Kanal5! Varför alla dessa sex-skämt? Herregud, det är är pinsamt att man inte kan sitta med barnen och se på TV. Vi var tvungna att byta kanal efter en kvart.”

Läsarna tycker också att tittarnas val av ”Let's dance” som årets program var en miss. Nästan åtta av tio som svarat på frågan anser att dansprogrammet inte var det bästa programmet.

FAKTA

Frågan: Tycker du att "Let's dance” var årets bästa program?

Nej: 79,4 %

Ja: 20,6 %

Antal röster: 5492