SVT: "Det här stämmer inte"

Tillbakavisar Jihdes kritik

TV

Det går utmärkt att vara kreativ i SVT:s lokaler.

Det menar kanalens informationsdirektör Helga Baagøe.

– Peters eget arbete inom SVT är lysande exempel på att det går utmärkt att vara kreativ här, säger hon.

Foto: Carl-Johan Söder/SVT
Helga Baagøe.

Att vara kreativ i en arbetsmiljö som den på Sveriges Television är en omöjlighet.

Det menar Peter Jihde i en intervju med Aftonbladet.

Programledaren betonar att företaget och personalen i mångt och mycket är fantastiska. Men att det slutligen var arbetsmiljön som fick honom att lämna SVT.

– Detta är Peters egna personliga åsikter, och jag ser ingen anledning att bidra till vad som i skrift I skulle kunna framstå som en konflikt mellan oss och en gammal medarbetare, för någon sådan finns inte, säger SVT:s informationsdirektör Helga Baagøe till aftonbladet.se.

Hon fortsätter:

– Hans kritik gäller ju den fysiska arbetsplatsen, och det är ju en fråga om personlig uppfattning och smak. Men att det inte skulle gå att vara kreativ i SVT:s lokaler stämmer inte – det är ju Peter Jihdes eget arbete inom SVT lysande exempel på. Det lyckades han ju utmärkt med under den tid han jobbade hos oss.

Så det går att vara kreativ i SVT:s lokaler?

– Ja, det tycker jag. Och detta bevisas varje dag genom våra tittarsiffror, publikens uppskattning och det faktum att vi vann åtta av elva priser på Kristallen-galan senast.

"Bygger om hela tiden"

En del i Jihdes kritik mot sin forna arbetsplats gällde vad han menade var att lokalerna byggdes om enbart för chefer och administration, medan övriga fick hålla till godo med gamla lokaler.

– Det stämmer inte. Det här är ett hus från 1960-talet, och det finns således begränsningar för hur mycket man kan göra. Men vi bygger om hela tiden när verksamheten kräver det. Nu senast byggde vi om lokalerna för barn- och ungdomsredaktionen, underhållningsavdelningen och våra publikytor. Så den bilden är inte korrekt, säger Helga Baagøe.