Läsarna: Stå för vad ni gjort!

TV

– Skyll er själva och stå för vad ni gjort.

Så tycker aftonbladet.se:s läsare om Finlandsresenärernas vädjan att inte visa delar av nya serien ”Färjan”.

Debatten har rasat i aftonbladet.se:s läsarkommentarer och forum om Finlandsresenärernas vädjan att censurera nya Kanal 5-serien ”Färjan”.

Otrohet, fylla och stulna kyssar har gjort hundratals resenärer oroliga.

Men kanalen tänker inte censurera programmet.

Rätt att inte censurera

Helt rätt, tycker aftonbladet.se:s läsare.

– Det är bra att sanningen kommer fram, man ska stå för sina handlingar, ingen förhållande fungerar med hemligheter mot sin partner, skriver signaturen Ismo.

Och får medhåll av majoriteten läsare som kommenterat och skrivit i forumet.

– Beter man sig som en idiot så får man väl skylla sig själv, tycker slasktomten.

– Har man gjort bort sig får man helt enkelt stå för det man gjort! Eller hoppas att det inte kommer med på TV. Många kommer nog att svettas innan det är klart om deras snedsteg kom med eller inte, menar villimi.

– Skyll er själva! Inse vad ett förhållande betyder. Är det inte värt mer än att ni med lite sprit i kroppen måste slänga er i säng med första bästa får ni också stå era kast. Hoppas era partners får se vad ni verkligen går för, hur lite ni anser era förhållanden vara värda, anser blackeye.

Förnedrings-tv

Men även Kanal 5 får sig några kängor av läsarna. Kommersiell exploatering och förnedrings-tv, tycker vissa.

– Härligt mycket moralpredikan i kommentarerna! Jag antar att ni alla som tycker "det är bra om otroheten kommer fram" genom ett tv-program skulle jubla lika mycket om era fel och brister lades ut till allmänt beskådande. Eller är ni så egotrippade att det ni gör och säger alltid är rätt och riktigt? Så vitt jag vet finns ingen människa som inte ibland handlar felaktigt, det borde vi kunna göra utan att tv är där och filmar eländet, skriver Livsletaren.

FAKTA

Sagt om resenärernas vädjan till Kanal 5

Klurifix: Helt rätt att visa vad de gör på färjan...!! Kul att titta på om inte annat.

coder: Fjantar, stå för vad ni gjort. Att ni vänstrat visar bara att ni inte borde vara ihop.

draupne: Man ska stå för det man gjort, hoppas detta ger tid till efter tanke! Ska bli intressant att se detta. :D Har man gett sig in i leken får man leken tåla, intressant att det ärså många kvinnor som hört av sig till Kanal 5. De tror att det är legitimt att vara otrogna bara för att man är på en färja?

slasktomten: Beter man sig som en idiot så får man väl skylla sig själv.

pengar styr: Har man inte mer vett än att man håller sig till den man för tillfället är gift/sambo/särbo med så får man skylla sig själv. Att folk gör bort sig är ju bara kul.

eppin: När ska folk lära sig att ta ansvar för sina egna handlingar? Skylla på alkohol för att man gör dumheter. Då kanske man inte ska nyttja denna drog överhuvudtaget. Pinsamt!

Ismo: Det är bra att sanningen kommer fram, man ska stå för sina handlingar, ingen förhållande fungerar med hemligheter mot sin partner. Får se om man ser någon man känner igen.


villimi: Har man gjort bort sig får man helt enkelt stå för det man gjort! Eller hoppas att det inte kommer med på TV. Många kommer nog att svettas innan det är klart om deras snedsteg kom med eller inte.

Peter: Vad är det för trams!! Som sagt, man ska åka på kryssning och ha kul. Om man sen är så omoralisk att man ska hoppa över skaklarna så får man väl stå för det!!! Lite ryggrad önskas från er ryggradslösa!! Skäms!

blackeye: Är det inte värt mer än att ni med lite sprit i kroppen måste slänga er i säng med första bästa får ni också stå era kast. Hoppas era partners får se vad ni verkligen går för, hur lite ni anser era förhållanden vara värda.

Livsletaren: Härligt mycket moralpredikan i kommentarerna! Jag antar att ni alla som tycker "det är bra om otroheten kommer fram" genom ett tv-program skulle jubla lika mycket om era fel och brister lades ut till allmänt beskådande. Eller är ni så egotrippade att det ni gör och säger alltid är rätt och riktigt? Så vitt jag vet finns ingen människa som inte ibland handlar felaktigt, det borde vi kunna göra utan att tv är där och filmar eländet.

yogaagoy: Skulle du skratta högt om du hade gjort bort dig och det rullades upp på 5:an? Fenomenet är ju inte isolerat till några kvinnor på en färja, utan TV-bolagen kan ju göra "TV" av vad som helst - och alla som nu sitter och ropar "skyll er själva" kan bli drabbade i ett annat sammanhang. Nivån på TV är så låg att snart visar man hela serier om vad folk gör på toaletten, detaljerat.

Sven Tycker: Jag blir lite tveksam när man läser de kommentarer som lämnats. Nästan alla handlar i princip om "det ska bli kul att se folk göra bort sig". Har vi verkligen sjunkit så djupt att det är det stora nöjet? Om en är otrogen så finns det faktiskt en part till som blir lidande. Den som har blivit bedragen! Det kan finnas barn som blir lidande för att mamma / pappa gör bort sig i TV. Om den som super sig full och gör dumheter får skylla sig själv - OK. Men dom andra då. Som är helt oskyldiga. Ska dom också lida för att förnedrings-TV är den stora grejjen just nu?