Vädjan: Visa ej otroheten

Resenärerna bävar för Kanal 5:s "Färjan"

FÅR SE MYCKET Besättningsmedlemmarna Per, Ann-Sofie, Johanna och Anita står i centrum i nya realityserien ”Färjan”. Men i bakgrunden ses många vanliga resenärer. ”Har de hamnat på bild så är de med,” säger Lena Strandner, exekutiv producent på Kanal 5.
TV

Otrohet, fylla och stulna kyssar.

– Snälla, finns en chans att få komma och titta innan det visas?

Nu vädjar Finlandsresenärerna desperat till Kanal 5 att censurera nya serien ”Färjan”.

I kväll är det premiär för Kanal 5:s realityserie om livet på en Finlandsfärja – något som har fått hundratals oroliga passagerare att kontakta tv-kanalen.

– Minns inte allt jag gjorde den där gången och är lite orolig, skriver en kvinnlig båtresenär till kanalen.

”Kysste bartendern”

En annan passagerare minns – men är fylld av ånger.

– Kom på efteråt att jag kysste bartendern. Det var bara en kul grej, inget annat. Men jag rädd för hur min kille ska reagera, skriver hon.

Men Kanal 5 kommer inte att censurera programmet.

– Har de hamnat på bild så är de med. Det är så många som har hört av sig så vi har ingen möjlighet att låta dem titta igenom materialet, säger programmets exekutiva producent Lena Strandner.

”Folk som festar”

Är det många grova scener?

– Det finns bilder på folk som festar och släpper loss och någon som pussar på någon annan. Men nej, inga grova scener. Vi följer de som arbetar på båten, gästerna är bara bränsle till historien.

Blev resenärerna informerade på förhand?

– Ja de har blivit informerade och det är inte så att vi har smugit med kameran. Det är nu när programtrailern börjat gå på tv som folk kommer ihåg saker som de inte vill ska visas.

FAKTA

Breven till Kanal 5

JAG VAR GANSKA BERUSAD

”Minns inte allt jag gjorde den där gången och är lite orolig. Jag var ganska berusad och dansade med ganska många. Snälla, finns en chans att få komma och titta innan det visas? Jag vet inte vad min familj kommer säga om de får se.”

MED EN ANNAN MAN

”På en kryssning med Cinderella var jag med en annan man. Jag berättade det för min kille efteråt och vi har pratat jättemycket om det. Nu känns det som vi rett upp det hela och det skulle kännas otroligt jobbigt om det kom med i bild och rev upp alla sår igen.”

EN KUL GREJ

”Kom på efteråt att jag kysste bartendern. Det var bara en kul grej, inget annat. Men jag är rädd för hur min kille ska reagera om det visas i tv. Är det med i programmet?”

DETTA KÄNNS FARLIGT

”Hmmm ... Känns livsfarligt detta ... Tror vi kanske kommer att titta fram där i nån vrår ... hjälp”

JAG BLEV GRAVID

”Jag var iväg med Cinderella tidigare i år och vill absolut inte att ni ska visa något från den resan. Efter resan blev jag gravid och jag vill verkligen inte att min man ska se vad jag gjorde.”

VEM BRYDDE SIG DÅ?

”Jaha, sedärja, kanske man syns på dansgolvet då jag försöker lära mig bugga ... kameran var där hela tiden, men vem brydde sig DÅ. Får inte missas”