”Jag raggar inte killar, jag raggar själar för Jesus”

Ruth kritisk till hur hon framställs i Kanal 5:s realityshow ”Färjan”

TV

Hon går under namnet Båtpastorn.

Men nu viskar folk ”prostituerad”.

”Färjan”-profilen Ruth rasar nu mot hur Kanal 5 framställer henne.

–Jag känner mig frustrerad och jätteledsen.

Foto: Kai Rehn
Missionären Ruth Närhi vill få ett stopp på prostitutionsryktena.

Ruth Närhi, 50, är en återkommande profil i Kanal?5:?s ”Färjan”. En resenär som åker Finlandsturen fram och tillbaka och endast kliver av för att packa om väskan.

– Jag sysslar med missionsarbete. Jag fick namnet Båtpastorn för redan tio år sedan och har sjungit gospel och predikat på färjor sedan dess, säger Ruth Närhi.

Det här har dock Kanal 5 klippt bort – vilket har fått tvivelaktiga rykten att florera kring Ruth.

”Predikan bortklippt”

– Folk har fått uppfattningen att jag är någon porrbrud, att jag jobbar som prostituerad på båten. Kanal 5 har klippt bort varenda scen där jag predikar. Jag känner mig frustrerad och jätteledsen. De hade klippt bort hela mig, det var en annan tjej jag såg på tv, säger Ruth Närhi och suckar:

– Jag raggar inte killar, jag raggar själar för Jesus på Östersjön.

”Många fina sidor”

Kanal 5 försvarar sig:

– Ruth är en människa med stor utstrålning och många fina sidor. Det går inte återspegla hela hennes personlighet. Jag tycker det är olyckligt och jättetråkigt att det finns personer som har fått den här uppfattningen. Jag har svårt att själv göra den tolkningen, säger kanalens presschef Dan Panas.

Nu lovas dock upprättelse.

– Jag kan förstå hur hon känner sig och därför lägger vi nu upp klipp på nätet där vi visar hennes missionsarbete, säger Dan Panas.