Lasse – årets Anna Book?

Aftonbladet.se:s ”Stjärnor på is”-krönikör Nina Johansson om lördagens program

TV
Foto: Jimmy Wixtröm
Nina Johansson är redaktör för sofismode.se Hon är född 1978 i Linköping och uppvuxen i Virestad utanför Älmhult. ”Jag kan åka baklänges på hockeyrör. Är fortfarande otroligt fascinerad av konståkningsdramat mellan Nancy Kerrigan och Tonya Harding. Kommer nog aldrig förstå riktigt hur poängsystemet fungerar men tycker det är roligt när åkarna sitter och väntar in poängen, leendes och vinkandes.”

Lasse Frölander gick in i Stjärnor på is något osäker, var det här verkligen något för honom? Lasse gillade inte att visa upp sig, förutom på prispallar runt om i världen, men han ville utmana sig själv. Några avsnitt in i programserien har allt förändrats. Men Lasse har öppnat upp sig, han showar, han tar chanser och bjuder på sig själv.

Känns det igen? Vi har sett det förut. Minns Anna Book i ”Let's Dance”.

Anna kom in i programmet lite osäker utan större självförtroende. Till slut var hon i final och innan dess hade hon prytt otaliga löpsedlar med orden "Annas revansch" och talat ut om hur mycket hon förändrats och just det – öppnat upp sig.

Är Lars Frölander isens Anna Book?

Det verkar onekligen så. Med uttalanden som ”jag var alltid den som satt längst bak i klassen och tittade på när andra showade” och ”det var motigt i början men nu har jag börjat leva ut!” kan man inte annat än ana att det har skett något i Lasses liv. Han har öppnat upp sig.

Och ett program som ”Stjärnor på is” behöver en stjärna som öppnar upp sig. Annars blir det lätt statiskt. Vi behöver en form av antihjälte, någon som egentligen inte vill eller vågar vara där han eller hon är, men ändå är där. En antihjälte som egentligen inte vågar och inte vill stå i centrum men som gör det. För att utmana sig själv och för vår skull. För att vi behöver det. Känns det igen?

Kanske är Lasse i själva verket årets Batman?

FAKTA

Kvällens trippel salkov

– Josefin Sundström. Satte ispanelen på plats. Med råge!

Kvällens felskär

– Alla reklampauser. Segt att man alltid måste gnälla på det, men det känns som att Tv4as pauser blir fler och längre för varje vecka som går.