– Vi såg hela tjejens rumpa

Dansbandsstjärnorna om publikens vilda sexlekar

När dansbandsartisterna uppträder går det inte alltid lika städat till som på bilden. Musikerna vittnar om par som försöker ha sex på scenen och tjejer utan underkläder. ”Värst är det nog på båtarna”, säger Erica Sjöström i Drifters.
TV

Under ”Dansbandskampen” buggar publiken städat framför kamerorna.

Men det är inte alltid lika sedesamt på dansgolvet.

Här är stjärnornas grövsta minnen från scenen.

Erica Sjöström, 38, sångerska, Drifters.

Musiken tystnar.

Men det är inte för att dansbandet Drifters låt är färdigspelad, utan för att vakterna måste tillkallas.

Ett par försöker nämligen ha sex – på scenen.

– Hon låg där och väntade och han började knäppa upp byxorna, säger gitarristen Ronny Nilsson, 41.

Dansbandet skrattar åt minnet, som ägde rum för två år sedan, men påpekar att majoriteten av besökarna är ”folk som bara gillar att dansa”.

Dock gör kombinationen alkohol och varma kroppar att det, då och då, går överstyr.

”Inga trosor”

– Man skulle kunna skriva en bok om de där grejerna. Värst är det nog på båtarna, säger sångerskan Erica Sjöström, 38, i Drifters.

Hon får medhåll av flera av gårdagens tävlande i ”Dansbandskampen”.

– Man har ju fått se en hel del kjolar åka upp på de där färjorna, säger sångaren Henrik Strömberg i Scotts.

– Vissa killar passar verkligen in på låten ”Desperado”. Och när tjejerna snurrar får man reda på lite för mycket. Typ ”jaha, du hade inga trosor på dig”. De verkar inte förstå hur bra vi ser allt uppe från scenen. Det är klart att man ser att händerna inte är i buggfattning, om man säger så, säger Katarina Fursth, sångerska i Sandins.

Dåligt samvete

Det finns fler färjeexempel.

– Jag har fortfarande dåligt samvete för en sak jag själv gjorde på scenen på en finlandsfärja, berättar Patrik Lindqvist, kapellmästare i GoodTimers.

Ville be om ursäkt

På väg till framträdandet hade han gått förbi en hyttdörr som stod vidöppen. Där inne hade ett par sex.

– Under akten höll mannen på att säga ”hej vad det går” hela tiden. Jag skyndade mig förbi dem och gick upp på scenen. Efter ett par låtar kom paret dit, och stod och lyssnade på musiken. Jag kunde inte hålla mig, så jag sa ”hej vad det går” från scenen. Sedan såg jag dem inte mer, men jag letade efter dem hela dagen för att be om ursäkt, säger kapellmästaren.

Vad är det grövsta du sett från scen?

”Fingrarna är överallt”

Katarina Fursth, 32, sångerska, Sandins

– Det är ganska ofta som man märker att händerna inte är i dansposition, om man säger så. Fingrarna är överallt, och man undrar hur de klarar av att dansa samtidigt. Ibland när det blir för hett kommer jag nästan av mig, och vill ropa ”kan ni inte vänta tills ni kommer hem”.

”Vi hittade en dildo”

Tony Ljungström, 45, sångare och gitarrist, Black Jack

– Vi spelade på en båt en gång, och tyckte att tre personer dansade väldigt nära varandra. När båten gungade till lyftes tjejens kjol, och det blev tydligt att en av killarna hade, ja ... ”grejen” framme, och att hon hjälpte till med händerna ... Och sen hittade vi en dildo på dansgolvet efter en annan spelning.

”Får smäll av tjejen”

Markus Lindqvist, 19, sångare, Glennartz

– Vi har en låt som alltid är lika rolig att spela, för en rad i den handlar om att killen ska lägga händerna på tjejens rumpa. Det är alltid så kul att se vilka som gör det ... och hur många av dem som får en smäll av tjejen efteråt.

”Händer på fel ställen”

Peter Larsson, 31, sångare, Larz-Kristerz

– Ha ha ... ja, du. Händer på fel ställen ser man väldigt ofta från scenen. Det är allt jag har att säga.

Erica Sjöström, 38, sångerska, Drifters.

”Hade sex vid scenen”

Erica Sjöström, 38, sångerska, Drifters

– På en spelning för inte så länge sedan så var det ett par som blev väldigt kära precis framför oss. Killens händer var överallt, och till slut såg vi hela tjejens rumpa från scenen. Ett annat par gick till en avsats vid sidan om scenen och hade sex, och hela kärleksakten syntes. Först så börjar vi fnissa när sånt händer, men sen måste vi tygla oss, vi är ju där och jobbar.

”Svårt att ignorera”

Henrik Strömberg, 31, sångare, Scotts

– Det händer ju saker med lite jämna mellanrum, men jag försöker mest bara att ignorera de där grejerna. Fast visst är det svårt ibland (skratt).

”Två fötter stack ut”

Kenny Samuelsson, sångare, Streaplers

– Ha ha ... mycket hett som händer kan man ju inte berätta. Men en annan sorts favorithistoria var när vi uppträdde i en liten loge för två eller tre år sedan. Under tiden som vi spelade stack två fötter ut under ett bord, och sen efter spelningen så kollade vi vad det var. Det var en man som låg och sov där. Jag vet inte om det säger mer om honom eller om hur vi spelade.

”De hånglar mest”

Kjell Malmborg, 59, gitarrist, Bengt Hennings

– Man såg ju mer sånt på 70-talet, när jag var med i Chiquita. Men vår publik är alltid så sedesam. De hånglar mest.