Linda Isacsson leder nya ”Robinson”

Foto: STEFAN MATTSON, SANNA SJÖSWÄRD
Linda Isacsson blir programledare för ”Robinson 2009”. Till vänster: Så här såg det ut i ”Expedition:Robinson” 2004.
TV

Från kärlekstörstande bönder till matjagande överlevare.

Linda Isacsson blir programledare för TV4:s ”Robinson 2009”.

– Det är dokusåpornas dokusåpa, säger hon till aftonbladet.se.

Linda Isacsson byter från ”Bonde söker fru” till en annan TV4-satsning och blir programledare för nya ”Expedition:Robinson” nästa år.

– Det känns såklart väldigt bra. ”Robinson” är en tv-klassiker, dokusåpornas dokusåpa och den första – och största dokusåpan som sänts. Konceptet passar också mig perfekt, äventyr och överlevnad i vildmarken i kombination med det sociala spelet.

Första kvinnliga

Linda Isacsson blir samtidigt den första kvinnliga programledaren som kör ”Robinson” på egen hand.

– Jag har inte varit först i världen med något tidigare, så det känns kul. Samtidigt är det ju förvånansvärt att det inte varit någon kvinna som lett programmet själv tidigare.

Mellan 8000 och 9000 personer har sökt till ”Robinson 2009” och castingarbetet är i full gång. Programmet börjar spelas in efter nyår på en ö i Palawans skärgård på Filippinerna.

Vad kan vi förvänta oss av programmet?

– Jag tror det blir tuffare än tidigare år. Vi kommer gå över till mer överlevnad. Den som vinner kommer klara av att nacka en höna och bygga en koja, och inte bara det sociala spelet och skapa pakter.

FAKTA

Expedition Robinson sändes första gången i Sverige 1997 och den amerikanska motsvarigheten heter Survivor. Formatet skapades av britten Charlie Parson. Men det var svenska produktionsbolaget Strix Televison, under ledning av Anna Bråkenheilm, som var först med att producera programmet i verkligheten. Expedition Robinson är ett av Sveriges mest populära tv-program genom tiderna.

Källa: TV4