Michael Nystås: Chansen att favoriterna åker är på nanonivå

TV

Scotts gav sitt yttersta och gick rättvist vidare. Men Larz Kristerz gick på tomgång och borde ha slagits ut av startfältets starkaste band, CC & Lee.

Frågan är om något kan rubba Älvdalens bästa ambassadörer nu.

Luften har gått ur ”Dansbandskampen”.

Det är ett besvärande faktum för ”Dansbandskampen” att samma band går vidare vecka efter vecka. Scotts och Larz Kristerz är nästa lördag med för sjätte och femte veckan. Det är ingen idé att börja yra om regeländringar, men uppenbarligen spelar det ingen som helst roll hur bra utmanarna än gör ifrån sig. Chanserna att slå ut någon av favoriterna är på nanonivå, och med bara fyra veckor till final blir de mindre för ­varje lördag. Rösterna för ett annat upplägg till den utlovade andra säsongen kommer knappast att bli svagare efter gårdagen.

Doldisarna i CC & Lee är inga doldisar längre. Deras två framträdanden visade på en imponerande bredd och en stor framtidspotential. Men det är säkert en klen tröst i nederlagets stund. ­Lena är den ljusa och Cecilia den mörka. Cecilia hade svårt att hålla tårarna tillbaka när CC & Lee hyllades av juryn. Det är ovanligt med sådan offentlig mänsklighet.

Nova har länge varit ett av ­mina favoritdansband. De gjorde mig inte besviken den här gången heller med sin tolkning av ”Killing me softly”. Och kvällens rödaste läppar satt på tjusiga sångerskan Cathrine Nycander.

Scotts visste att konkurrensen var tuff, och svarade med att visa framfötterna i ”Det gör ont” – och i ”Två mörka ögon” sänkte de tempot och gav nytt liv till Sven Ingvars slitna dansbandsklassikern. Den här veckan var det välförtjänt att Scotts gick vidare. Sångaren Henrik Strömberg hade något utvilat och nytt i sängkammarblicken. Farligt för fortsättningen.

Nizeguys ser ut som 17 men är i 25-årsåldern – och hade tyvärr inte riktigt samma energi som Glennartz förra veckan. Thomas Deutgen var den ende i juryn som gillade deras version av ”Your song”, och Anna Mourou drabbades inte av kärlek vid första ögonkastet, som jag förhoppningsfullt spådde i bloggen. Trist.

FAKTA

Dagens...

… lilla svarta: ­Nizeguys fräcka buss med gulliga släpet.

… plattaste: Barbados-Magnus i platt-tv-format gick att stänga av med fjärrkontrollen.

… kläder: Novas ­eldiga, spanskinfluerade outfit. Färgstarkt och snyggt.

ARTIKELN HANDLAR OM