– Det är en lyx att vara bakfull

TV

Fem snabba frågor till Erik Ekstrand, 29, som i kvällens avsnitt av ”Erik & Mackan – snygga & smärta” i TV 6 försöker dricka sig full på lättöl.

Foto: Foto: Ulf Berglund/ TV6
”Mackan var ju riktigt berusad”, säger Erik (längst fram).

Funkade det?

– Tanken från början var att se om tabeller där man jämför alkoholhalter stämmer. För i sådana fall skulle vilken unge som helst kunna gå och dricka sig full. Om det funkade? Ja, jag blev förbluffad. Mackan var ju riktigt berusad.

Du som sett honom full på sprit och starköl, var han likadan nu?

– Ja, det tycket jag. Han betedde sig lika barnsligt och ogenomtänkt även på lättöl.

Sedan testade du att bli full på spritångor med ”Awol”. Hur gick det?

– Det var tvärtom mot alkohol. Man kände sig full men alkoholmätaren visade ingenting. Det var som i högstadiet när man trodde att man var full efter en folköl.

Ni testade bakfyllekurer, vad kom ni fram till?

– Mackan blev utsatt för ett potpurri av kurer, så det är svårt att veta vilken man ska kredda. Men att bli nedsprutad med en brandslang verkade funka. Man är på något sätt så bakfull som man tillåter sig själv att vara, och i det läget är det det sista man tänker på. Det är en lyx att vara bakfull.

Testar ni nåt annat kul framöver?

– Att fuska sig till skönhet. Vi prövar på röda mattan-metoden som kändisar använder inför Oscarsgalan. Och det funkar, man kan gå ned fyra kilo på 24 timmar. Alla är ju så griniga på röda mattan, men det är för att de har tokdeffat ett dygn innan.

FAKTA

Namn: Erik Ekstrand. Ålder: 29 år. Bor: Stockholm. Familj: Flickvän. Inkomst: 638 193 kronor (taxeringsår 2007). Aktuell: Med ”Erik & Mackan – snygga & smärta” i kväll på TV 6.