Grabbfajten kan börja

Lars: Jag slår mot toppen
Tony: Jag är en underdog
Jesper: Vi måste träna mer
Markus: Nu tänder det till

Foto: Annika af Klercker
Blomqvist och Fagervall (till höger på bilden) – de är varandras värsta konkurrenter. ”Jespers styrka är utstrålningen”, säger Markus. ”Jag är avundsjuk på hans smidiga överkropp”, säger Jesper.
TV

De är varandras värsta konkurrenter.

Med fyra killar kvar i ”Stjärnor på is” slåss Markus Fagervall och Jesper Blomqvist med näbbar och klor om att stå högst på prispallen.

– Jag ska ta honom, säger Jesper Blomqvist.

Testosteronhalten på deltagarlistan i ”Stjärnor på is” är nu hundraprocentig.

Och vilka huvudkonkurrenterna är märktes snabbt efter gårdagens direktsändning.

Storfavoriten Markus Fagervall, 26 – som gjorde ett totalt misslyckat första åk där han snubblade tre gånger – dolde inte vem han tar upp fajten med inför finalen om några veckor.

– Jesper. Han är vass. Jävligt vass. Han är min värsta konkurrent, och jag vill vinna det här, säger en segerviss Markus Fagervall och kastar en lysten blick mot Jesper i andra änden av inspelningsstudion.

”Nu tänder det till lite”

Med fokuserad stämma fortsätter han:

– Det har varit tävlingsnerver i flera veckor nu. Men nu tänder det till lite extra. Man märker att det börjar närma sig.

Jesper Blomqvist, 34, som ledde poängligan efter kvällens åk, ler finurligt när den före detta ”Idol”-vinnaren Markus Fagervall kommer på tal.

– Visst ser jag Markus som en de värsta konkurrenterna. Det är upptrappning som gäller nu. Vi måste börja träna mycket mer, göra svårare grejer, svårare lyft, säger Jesper.

De avslöjar samtidigt att de båda har stenkoll på varandras form inför de kvarvarande veckorna.

– Jespers styrka är utstrålningen och styrkan. Jag måste försöka börja träna mer styrka till nästa vecka, säger Markus Fagervall.

– Jag är faktiskt avundsjuk på hans musikalitet. Hans smidiga överkropp och förmåga att röra sig till musiken. Det måste jag försöka slå, säger Jesper Blomqvist.

”Jag slår mot toppen”

Men favoriterna kan ändå räkna med mothugg från både Lars Frölander, 34, och Tony Irving, 42.

– Jag slår mot toppen. Det är klart man gör. Det märks mer nu att det börjar närma sig finalen också. Och Jesper och Markus är mina värsta konkurrenter, säger Lars Frölander.

Tony Irving är även han ivrig att få visa ”hockeykillarna” vad han går för.

– Jag är den underdog som är kvar. Jag och Josefine var det tillsammans tidigare, men nu är det en dansfjolla mot hockeykillarna kvar. Och jag tänker köra min grej, göra en show av varje program. Nu kör vi, säger Tony Irving.

Grabbfajten kan börja.

ARTIKELN HANDLAR OM