”Kampen blir hård”

Favoriten Markus: Det finns en stor gömd fajt mellan oss

1 av 3
Nästa vecka är den final i ”Stjärnor på is”
TV

Artisten vs fotbollsstjärnan.

Med bara en vecka kvar till finalen kokar rivaliteten mellan utmanaren Jesper Blomqvist och storfavoriten Markus Fagervall.

– Det finns en stor, gömd fajt mellan oss, säger Markus Fagervall.

Så var de blott tre.

Men när kamerorna slocknade efter gårdagens ”Stjärnor på is” talades det bara om två egentliga finalister.

Markus Fagervall, 25, och Jesper Blomqvist, 34.

Mycket nerver

I en undersökning på aftonbladet.se hade Markus Fagervall i natt stöd av förkrossande 69 procent av tittarna, Jesper 29 procent och Lars Frölander bara drygt 2 procent.

Och de två favoriterna visade verkligen prov på hur nerverna ligger utanpå isdräkterna inför den rafflande finalen nästa vecka.

– Jag blir skitförbannad om jag inte vinner. Och det blir Jesper också, det vet jag, säger Markus Fagervall med eftertryck till Nöjesbladet efter direktsändningen

”Tävlingsmänniskor”

Han har precis ställt upp på bild tillsammans med sina kvarvarande konkurrenter, men erkänner efteråt att den glada stämningen riskerar att grusas under den sista veckans hårda träningspass.

– Det finns ett slags stor, gömd fajt mellan mig och Jesper. Det blir en hård kamp. Vi är båda extrema tävlingsmänniskor, säger Markus Fagervall.

”Jag är en underdog”

Jesper Blomqvist, med ett förflutet i svenska fotbollslandslaget, är inte sen att erkänna hur gärna han vill vinna över Norrlands-sonen Markus Fagervall.

– Jag minns hur det var när jag var liten, att jag bara var tvungen att vinna i Monopol. Så var det med fotbollen också. Och nu ska jag vinna det här med, säger Jesper Blomqvist.

Den tredje finalisten, Lars Frölander, 34, medger att han står i skuggan av de två storfavoriterna.

– Jag är en underdog. Jag slår i underläge mot de här två killarna. Men jag ska göra mitt bästa. Verkligen.