”Rätt vinnare – eller?”

Nöjesbladets "Stjärnor på is"-tyckare Fredric Nyholm om finalen

TV
Aftonbladet.se:s ”Stjärnor på is”-tyckare Fredric Nyholm.

Under veckan som har gått så har det har skrivits en hel del om de tre vännerna som inte vill konkurrera utan bara ha kul. Och visst märks det… Killarna ser verkligen ut att ha jätteroligt, och de får ovation efter ovation från ispanelen. De har till och med så roligt att man inte märker av några tävlingsinstinkter alls förrän när den första utröstningen är ett faktum. Fram till den punkten har det varit ett program som har visat tre killar med sina konståkningstjejer, men själva tävlingsspänningen infann sig aldrig riktigt. Man blir inte ens förvånad när det står klart att Lasse får lämna tävlingen med en bronsmedalj. Markus har stått för poängrekorden och varit publikfavorit, Jesper har nosat honom i hälarna och Lasse har fått åka isdueller fler än en gång, och gått vidare i tävlingen genom bragden av att vara den som utvecklats absolut mest med tiden.

Lika säkert som att Kevin tar hem ”Idol”-segern i Globen, så kändes det glasklart att Kevins föregångare skulle ta hem en seger även i underhållande konståkning. Så någon ”chock” kan vi knappast luta oss på ikväll. Men det blev dramatik till slutminut!

Ska sanningen fram så har ju Markus varit den absolut bästa åkaren i programmet. Men om tävlingen skulle avgöras enkom baserat på de två sista åken, tillika finalåken, som var minst sagt spektakulära från både Markus och Jesper. Ja, då hade vi haft en annan vinnare.

Så hur ska man rösta egentligen? Det är inte solklart för mig… I rimlighetens namn borde det ju vara rätt att Markus tar hem segern, eftersom han har gjort den starkaste säsongen och programidén bygger på en säsongslång tävling. Men hade det varit en VM-final med proffsdomare som var neutrala och nollade inför de sista finalåken – ja, då är jag ledsen, Markus.

För vilket åk Jesper! Inte ett öga torrt hos ispanelen, och känslan gick som ett vasst spjut rakt genom rutan! I programseriens sista andetag tas allt helt plötsligt upp till en ny nivå som visar vad det handlar om på riktigt. TV4 kunde inte ha haft mer tur än att TV-publiken lämnades i en riktig cliffhanger, hungrandes efter en fortsättning. För nu har jag och många andra bara ett problem; ”Stjärnor på is” är slut, men vi vill ha mer.

FAKTA

Säsongens trippel salkov

Tack TV4 för att ni inte följde de utländska förlagorna och kopplade in vajrar i taket, för att kunna utföra akrobatliknande koreografier, vilka kändes mer som cirkus än skridskoåkning.

Säsongens felskär

Den oerfarna, fullkomligt anonyma, ispanelen. Tråkiga helt enkelt.

Veckans trippel salkov

Jag vet att jag har klagat på ispanelen mycket. Men deras korta lilla show ikväll var faktiskt läcker! Jag önskar bara att jag hade fått se det tidigare…

Veckans felskär

Hela programmet kändes lite lamt på något sätt under hela den första delen.