Nu tänder det till bland stjärnorna

Fler konflikter på slottet än förra julen: Det var obehagligt

Foto: Björn Lindahl
TV

Konflikter, tårar och försoning. I årets ”Stjärnorna på slottet” går känslostormarna högre än någonsin.

– Tittarna kommer att få se konflikter på ett sätt som de inte fick förra året, säger producenten Tina Graffman.

Tredje säsongen av ”Stjärnorna på slottet” börjar på juldagen. Åter har fem av Sveriges starkaste personligheter levt tillsammans på ett slott i Skåne. Det är känslosamt och intimt, men också bitvis konfliktfyllt framför tv-kamerorna.

– Det är fem primadonnor. Fem personer med olika åsikter och då hettar det till emellanåt, säger Tina Graffman, producent på Meter.

– De kommer från olika världar och det finns en tanke med det. Tittarna kommer att få se konflikter på ett sätt som de inte fick förra året, säger hon.

”Han blev riktigt arg”

Två av de som hamnar på kollisionskurs är komikern Jonas Gardell, 45, och pianisten Staffan Scheja, 58. Scheja tar hjälp av en musikpedagog när det är ”hans” dag och pedagogen får Gardell att tända till.

– Han blev riktigt arg, han tyckte inte om när hon tog på honom och sa ”gör så här och så här”, säger Staffan om Jonas utbrott.

Ett utbrott som inte uppskattades av Christina Schollin, 70:

– Jag tyckte att det var obehagligt, säger hon.

”Det slog fel i skallen”

Jonas själv är delvis ångerfull.

– Det är inte mitt livs stoltaste ögonblick, absolut inte. Det slog fel i skallen, säger han och förklarar att han har svårt att inte ta en konflikt på en gång.

Något agg mellan Staffan och Jonas finns det inte i dag menar Scheja.

– Sedan kan man diskutera om det var så bra att han inte bara svalde och höll god min, för hur kul var det för mig att spela ”Johanssons boogie-woogie vals” på Ystad stadsteater? Inte roligt alls, säger Staffan om att medverka på den allsång som Gardell arrangerade på ”sin” dag.

Inte heller operasångerskan Kjerstin Dellert, 83, tyckte att det var roligt att ställa sig på scenen med så kort varsel.

– Jag blev tagen på sängen och hade inte uppfattat att jag skulle uppträda. Jag tyckte inte att det kändes riktigt att det blev på det sättet. Men man måste gå vidare i livet, säger Kjerstin.

FAKTA

Här är årets primadonnor

Namn: Christina Schollin. Ålder: 70. Familj: Gift med Hans Wahlgren. Bor: Värmdö, Stockholm. Yrke: Skådespelare.

Namn: Janne ”Loffe” Carlsson. Ålder: 71. Familj: Sambon Gurianne Sandven. Bor: Öllsjö, Kristianstad. Yrke: Skådespelare, musiker, konstnär, kompositör och reklammakare.

Namn: Kjerstin Dellert. Ålder: 83. Familj: Gift med Nils-Åke Häggbom. Bor: Sigtuna. Yrke: Operasångerska och teaterchef på Confidencen i Ulriksdal.

Namn: Jonas Gardell. Ålder: 45. Familj: Partnerskap med Mark Levengood. Bor: Stockholm. Yrke: Författare, komiker, sångare och artist.

Namn: Staffan Scheja. Ålder: 58. Familj: Gift med Lizzie Oved. Bor: Stockholm. Yrke: Pianist och professor vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

ARTIKELN HANDLAR OM