”På spåret” vann kriget om tittarna

Hade en halv miljon fler tittare än ”Idol”-finalen

1 av 2 | Foto: SANNA SJÖSWÄRD
Oldsbergs ”På spåret” hade en halv miljon fler tittare än ”Idol”-finalen.
TV

Trots finalen förlorade ”Idol” kriget om tv-tittarna på fredagskvällen. ”På spåret” sopade mattan med TV4:s talangjakt med nästan en halv miljon fler tittare.

– Det är jätteroligt och anmärkningsvärt när vi konkurerar med ”Idol”-finalen, säger en nöjd Ingvar Oldsberg, 63.

Fredagens ”Idol”-final lyckades inte locka över tittarna från ”På spåret”. SVT:s långkörare sitter ohotat på tronen som tittarfavorit med drygt 1,9 miljoner tittare.

– Det är anmärkningsvärt att det blir en halv miljon mer, speciellt när de hade final. Vi har ju hållit på sedan 1987 och det är möjligt att ”På spåret” blivit lite kult, säger Ingvar Oldsberg som också märkt att fler ungdomar börjat intresserat sig för programmet.

”Ett bra program”

– Det kommer fram folk i 20-årsåldern och frågar: ”Du, på tio poäng var är du på väg Oldsberg?” och så har de knåpat ihop egna klurigheter, säger Ingvar som själv skriver alla ledtrådar i programmet.

Pelle Porseryd, 30, exekutiv producent för ”Idol”, är ändå hyfsat nöjd med siffrorna:

– Det är klart att man alltid vill ha bättre tittarsiffror men vi slog ”På spåret” i den målgrupp som är viktigast för oss. Jag har sett ”På spåret” några gånger, det är ett bra program så jag förstår att de har bra tittarsiffror, säger han.