Kriget om din uppesittarkväll

TV

I kväll bjuder både SVT och TV 4 in till flera timmars tv-fest. Nöjesbladet lät programledarna för de båda uppesittarkvällarna guida runt bland höjdpunkter och skönsjungande julstjärnor.

SVT 1: 21.00–00.00: ’Uppesittar-Go’ kväll’

Joachim Vogel svarar:

Gäster: – Tina Ahlin är vårt husband, de kommer att vara den musikaliska ryggraden. Det blir en blandning av Bing Crosby, traditionellt och lite busigt. Nasim Al Fakir dyker upp, och Kim Anderzon och ståupp-komikern Maria Carlsson hjälper till i ”Julakuten”.

Rimstuga: – Hjärtat i det hela är en punkt som heter ”Julakuten”, det är lite mer än bara rim. Tittarna kan ringa och sms:a in för att få hjälp med allt från julmat till vad man ska köpa för klappar i sista stund. Man kan höra av sig och fråga precis vad som helst.

Hållpunkter: – Vi blandar och ger. Inledningsvis kan man ringa in och önska jullåtar, har man en bra story så får man sin låt spelad av husbandet. Sedan ska vi ha en kalendertävling där vi kikar på julkalendrar genom tiderna. Det blir trerätters julmiddag, tipshörna om vilka filmer man ska se och så slänger vi in lite julkort från personer med rötter i andra länder.

Gäster: Vi har ”Idol”-vinnaren Kevin Borg och så har vi dansbandsvinnarna också – Larz Kristerz. Vi känner att vår uppesittarkväll är en riktig vinnarkväll.

Överraskningar: – Jag tycker inte att man ska vara alltför hemlig, så jag kan avslöja att det blir en sista minuten-känsla med Lasse Kronér. Vi ska kolla vad han tänker göra på själva julafton som julvärd.

Missa inte: – Jag tror att höjdpunkten blir när ”Idol”-Kevin sjunger ”Stilla natt”. Sedan har vi en hemlig överraskning på slutet som är jättefin. Det kommer att löna sig att sitta uppe till tolv.

FAKTA

TV 4: 19.30–00.10: ’Bingolotto – uppestittarkväll’

Lotta Engberg svarar:

Gäster: – Som huvudgäster under programmet har vi Hans Wahlgren och Christina Schollin som jag är nyfiken på. De får besök av Niklas och Benjamin Wahlgren. Sedan kan jag inte avslöja så mycket mer, för det kommer även hemliga gäster.

Rimstuga: – Jajemän, det blir det. Alla gästerna hjälper till att tillverka rim. Jag tror att Anders Lundin kommer att vara riktigt bra och Sonja Aldén älskar tydligen att rimma.

Hållpunkter: – Allting kommer att varvas, vi spelar fyra bingospel, det blir flera intervjutillfällen med Hans och Christina, rimstuga och musik. Och så ska vi ägna oss åt Jesus, ”Bingolottos” stjärnreporter Per Dahlberg har varit i Jerusalem.

Gäster: – Sanna Nielsen, Sonja Aldén och Shirley Clamp kommer hit och sjunger. Och så kommer Danny Saucedo och Anders Lundin – även de ska sjunga.

Överraskningar: – Vi ska syssla med trav den här kvällen också. Det kommer att bli direktlänk upp till Solvalla, ett extra V75. Vi ska ha hästar här utanför och jag är lite rädd för hästar, så vi får väl se hur det går.

Missa inte: – Missa inte när Shirley, Sanna och Sonja sjunger ”Stilla natt”. Och så fyrans bingo (skratt)!

ARTIKELN HANDLAR OM