Sissela gör tv om synd

”Det ska vara roligt med allvarlig underton”

Foto: JIMMY WIXTRÖM
”Vi vet att det blir åtta program om sju dödssynder. Vad som händer i det åttonde programmet återstår att se. Antingen skapar man en ny dödssynd eller också kanske man utser syndernas synd”, säger Sissela Kyle om sitt nya SVT-program.
TV

Hennes show gör succé på Rival i Stockholm – nu tar Sissela Kyle sig an de sju dödsynderna.

Skådespelerskan ska göra åtta program i SVT med fokus på synd.

– Det ska inte bara vara roligt, utan smart och lite knöligt också, säger Kyle.

Precis som i showen ”Dina dagar är räknade” väljer Sissela Kyle, 51, att blanda humor och allvar i sitt kommande SVT-program.

Projektet går just nu under arbetsnamnet ”Sissela tar en titt på de sju dödssynderna”. Premiär blir det i januari 2010.

– Just nu håller vi på att diskutera hur vi ska lägga upp det. Vi vet att det blir åtta program om sju dödssynder. Vad som händer i det åttonde programmet återstår att se. Antingen skapar man en ny dödssynd eller också kanske man utser syndernas synd. Det finns lite olika tankar, säger Sissela Kyle.

Bjuder in gäster

Projektet är ännu i sin linda. En sak är i alla fall säker – det blir inte ett renodlat underhållningsprogram som får tittarna att vrida sig av skratt.

– Nej, programmet kommer att sändas en vardag. Det ska vara roligt med en allvarlig underton och förhoppningsvis sätta i gång diskussioner. Vi hoppas att människor börjar prata om hur synd, moral och etik ser ut i vårt samhälle.

Tanken är att bjuda in gäster, men det är inte komikerkollegor som är påtänkta i första hand.

– Nej, det blir nog mer gäster som har en anknytning till ämnet.

Janssons en favorit

Vilken dödssynd känner du dig mest dragen till?

– Jag har nog en benägenhet för frosseri. Den jag tycker är värst är likgiltighet.

Om du skulle frossa, vad frossar du helst i?

– Salt och fett ligger väl bra till. Janssons frestelse, det är nästan det godaste som finns. Jag klämmer gärna i mig en Janssons då och då, säger Kyle och skrattar.

FAKTA

Detta är Kyle

Namn: Sissela Kyle. Ålder: 51 år. Bor: Stockholm. Familj: Barnen Martina, 21, och Hjalmar, 17. Särbon Per Naroskin. Yrke: Skådespelare, komiker. Inkomst: 929 300 kr (tax år 2008). Aktuell: Med showen ”Dina dagar är räknade” i Stockholm, samt kommande program om dödssynderna.

Dödssynder

De sju dödssynderna är:

Högmod, girighet, vällust, avund, frosseri, vrede och lättja.