”Svenskar är dumma”

Här hånar den amerikanska komikern Sverige

1 av 3
Det amerikanska humorprogrammet ”The daily show” är i Sverige på besök – men det är inga vänliga ord de kommer med. ”Vi kommer säkert att invadera er snart”, säger komikern Wyatt Cenac till Lennart Ekdal i en sketch.
TV

Här driver det amerikanska humorprogrammet ”The daily show” med den svenska socialismen – mitt under ”Kvällsöppet med Lennart Ekdal” i TV4.

– Svenska folket är dumma, socialism är skit, säger komikern Wyatt Cenac i studion.

Den amerikanska humorserien ”The daily show” med Jon Stewart som programledare sänds via CNN international över hela världen – och har cirka två miljoner tittare bara i USA.

Publiken får agera

Den här veckan gästar de Sverige för att spela in en specialskriven sketch om ”den svenska socialismen”. Den politiske reportern i programmet, Wyatt Cenac, får bland andra hjälp av Lennart Ekdal och TV4 att banda sin satir.

Innan kvällens live-sända ”Kvällsöppet med Ekdal” får publiken och programledare Ekdal agera – som sig själva. Cenac gästar då programmet som plötsligt spårar ur.

– Jag har varit här ett tag nu och sett att Sverige är skit. Vi kommer säkert att invadera er snart, er socialism är skit, säger Wyatt.

Träffar Ulvaeus

Men Ekdal – som inte hade något skrivet manus, kontrar blixtsnabbt.

– Är alla amerikaner lika dumma som du? sa Ekdal.

Som en annan del av sketchen träffar i dag ”The daily show” bland andra Björn Ulvaeus.

– Det handlar om att man faktiskt kan vara rik, entreprenör och trivas i Sverige, trots er socialism, säger Cenac.

Inslaget kommer även att visas i ”Kvällsöppet med Ekdal” i vår.