De vill vigas av Filip

Anna och Joakim har sökt till ”Söndagsparty”: Vore komiskt

1 av 2 | Foto: Foto: JERKER IVARSSON
Joakim friade till Anna. Men hon sa nej. ”Så det får väl bli jag den här gången”, säger hon.
TV

Intresset för att bli vigd av Filip Hammar är stort.

”Söndagsparty” har redan fått in 156 anmälningar från giftassugna svenskar.

– Om jag ska låta någon vara stand in för prästen så tycker jag att det vore okej med Filip Hammar, säger Anna Hultgren.

Förra veckan avslöjade Filip Hammar att han kommer att förrätta vigslar i hans och Fredrik Wikingssons nya program. Genom en ”pastor’s ordinance” har han juridisk rätt att viga par, och han kommer göra det i nyinköpt prästkappa i direktsänd tv från New York.

Ansökningarna har strömmat in till Kanal 5. 156 par har hittills anmält sitt intresse för att vigas av katoliken från Köping.

Exakt hur många par som ska få gifta sig i programmet är ännu inte klart, och något slutdatum för anmälan är inte satt. Alla som går i giftastankar har alltså fotfarande chans att söka.

”Jag tackade nej”

Ett av paren som gjort slag i saken är Anna Hultgren och Joakim Bröms, De träffades 1993, och på tioårsdagen sedan de träffades friade Joakim. Men då sa Anna nej.

– Jag fick jag en 30-årskris och tackade nej, efter det lovade han att aldrig mera fria så det får väl bli jag den här gången, säger Anna Hultgren.

Varför hos Filip och Fredrik?

– Jag är religionslärare och skulle tycka det vore komiskt att byta ut det kyrkliga för att göra något helt annat. Dessutom tycker jag att de är vettiga människor som verkar ha koll. De är kunniga och roliga, men roliga på riktigt och inte på ett konstlat sätt.

Vad gör ni om ni inte kommer med i programmet?

– Jag önskar att jag kunde säga att vi gifter oss ändå, men då blir det nog i Las Vegas. Som dröm hade jag nog jättegärna gift mig i Jämtland i min hemkyrka som traditionell brud, men har man varit i hop i sexton år och fortfarande inte kommit till skott så tror jag man saknar förmåga.