Här blottar sig Nour – mitt i stan

Komikern visade könet för turisterna

TV

Komikern Nour El-Refai, 21, blottar sitt kön för turister i programmet ”Ballar av stål” som sänds i kväll.

– Jag kan förstå om folk reagerar, det är på gränsen, säger Martin Akander, exekutiv producent vid Kanal 5.

Foto: Foto: KANAL 5
Nour El-Refais karaktär Bitterfittan utrustar sig med en megafon och ställer sig i Kungsträdgården i Stockholm. Sedan drar hon upp kjolen och visar sitt kön – och då åker turisternas kameror fram.

I ”Ballar av stål” som sänds i kväll spelar Nour El-Refai karaktären ”Bitterfittan”.

– Hon försöker jämna ut patriarkatet genom att lyfta kvinnan och sänka mannen, beskriver Nour sin karaktär i programmet.

”Så här ser det ut”

I inslaget står hon i en fontän i Kungsträdgården i centrala Stockholm – utrustad med en megafon. Framför ögonen på några som ser ut som turister blottar hon könet och ropar:

– Tjejer har hår på fittan, så här ser det ut, säger hon medan en turist fotar henne med en kamera.

Tafsar på vakter

Sen fortsätter inslaget med att El-Refai tafsar två manliga vakter på snoppen – den ena mannen står dörrvakt på en krog och den andre går högvakt utanför slottet i huvudstaden.

Kanal 5 tycker inte att de fysiska tilltagen är för mycket.

– Jag kan förstå om folk reagerar, men vi är på rätt sida gränsen, säger Martin Akander.

Under inspelningen av ”Raj raj” för två år sedan så blottade Nour El-Refai brösten för en man och dömdes till dagsböter. Nour El-Refai har avböjt att kommentera.

FAKTA

Skandaler i "Ballar av stål"

2007 skulle SVT sända serien som görs av Strix. Då sprutade den falska tv-reportern Hanna Wilenius ned statsminister Fredrik Reinfeldt med vatten. Wilenius dömdes till 20 000 i dagsböter.

Hösten 2007 polisanmäls serien på nytt efter en fejkad klädstöld i Kista galleria. Strix avslutar inspelningarna med hjälp av inhyrda skådespelare. SVT droppar serien kort efter.

2008 polisanmäls programmet igen efter att en komiker försökt checka in en växt på Bromma flygplats. Under inspelningen för Kanal 5 har produktionen även försökt checka in en kortvuxen person i en resväska på Bromma flygplats, bjudit personal på arbetsförmedlingen på vitt pulver och tagit uppmärksamhet från en polispatrull som jagade en efterlyst person.

Källa: TT

ARTIKELN HANDLAR OM