Ernst håller på att knäcka SVT

Tveksamt om ”Sommartorpet” kommer tillbaka

1 av 2
Isabelle Halling och Ernst Kirchsteiger drabbade samman om tittarna förra sommaren. Nu är det osäkert om det blir någon returmatch. SVT har ännu inte bestämt sig för om det blir något ”Sommartorpet”.
TV

När Ernst Kirchsteiger rycker ut i ”Sommar med Ernst” tar han återigen upp tittarstriden.

Nu tvekar SVT att fortsätta med konkurrerande ”Sommartorpet”.

– Jag vet ingenting ännu, säger Isabelle Halling.

Ernst Kirchsteiger får bygga barfota runt om i Sverige igen.

Den nya säsongen av ”Sommar med Ernst” kommer dessutom att utökas med flera avsnitt och planeringen är i full gång.

– Jag är väldigt glad att få åka ut i Sverige och göra det här. Jag har längtat hela vintern, säger Ernst Kirchsteiger.

Förra året valde TV4 att lägga programmet på samma tid som ”Sommartorpet” visas i SVT – serien som Ernst Kirchsteiger själv tidigare har lett.

En miljon tittade

Och i kampen om tittarsiffrorna drog Ernst det längsta strået. 745 000 såg premiären ”Sommar med Ernst” 2008 jämfört med 680 000 för ”Sommartorpet”, som togs över av Isabelle Halling.

”Sommar med Ernst” fortsatte att slå konkurrenten fem av sex veckor.

– Det är ofrånkomligt att vi jämförs, men jag känner ingen konkurrens. Det finns plats för båda, säger Kirchsteiger, som under sitt sista år med ”Sommartorpet” 2007 hade över en miljon tittare.

SVT är tveksamma till om det blir en ny säsong men förnekar att det skulle bero på tittarfallet mot ”Sommar med Ernst” förra året.

– Sommartablån är inte spikad, så jag har ingen aning om det blir en till säsong, säger Niklas Ahlgren, pressinformatör på SVT Kommunikation.

”Det var synd”

”Sommartorpets” programledaren Isabelle Halling väntar på besked från SVT.

– Jag vet ingenting. Det var synd förra året att tittarna var tvungna och välja mellan oss och Ernst. Det är ett av de mest folkkära program vi har så det är klart att jag vill köra i år igen, säger hon.