Skavlan lika dyr som Springsteen

Uppges tjäna 250 000 på varje framträdande

TV

Samtidigt som en ny säsong av ”Skavlan” drar i gång är den stora Kristallen-vinnaren aktuell med flera föreläsningar i Sverige.

Enligt uppgifter till Nöjesbladet kan Fredrik Skavlan tjäna upp mot 250 000 kronor per föreläsning.

Springsteen tog 595 kronor för ståplats på Stockholms stadion i juni.

När Bruce Springsteen i somras spelade på ett utsålt Stockholms stadion kostade en ståplatsbiljett 595 kronor. För det fick man drygt två timmars rejäl underhållning.

Turné i storstäderna

I höst är norrmannen Fredrik Skavlan, 43, inte bara aktuell med en ny säsong av sin hyllade talkshow ”Skavlan”, han ger sig dessutom ut på en stor föreläsningsturné.

I Göteborg, Malmö och Stockholm pratar han om ”kommunikationstekniker”.

Priset? 585 kronor plus moms. Och intresset är stort.

– Vi går inte ut med hur många biljetter vi har sålt men det är klart att många vill se Fredrik Skavlan, de har ju sett honom på tv, säger Eva Rosengren, platschef på arrangerande Lära för livet.

Hur mycket Fredrik Skavlan själv tjänar på föreläsningarna vill hon inte säga. Men en insatt källa säger till Nöjesbladet att det kan vara så mycket som upp mot 250 000 kronor per föreläsning.

Eva Rosengren ser inget konstigt i att Fredrik Skavlan föreläser samtidigt som han är aktuell i SVT.

Kan inte stoppas

– Det är en fråga för Skavlan själv att svara på, men han är väldigt mån om sin trovärdighet som journalist, säger Eva Rosengren.

Lena Glaser, tf programdirektör på SVT, säger till Nöjesbladet att kanalen inte har någon möjlighet, eller ambition, att stoppa Fredrik Skavlan från att föreläsa.

– Jag har svårt att se att det här är något att känna sig upprörd över. Han är inte kontrakterad för oss på helår och på något sätt måste han ju försörja sig, säger hon.

Nöjesbladet har sökt Fredrik Skavlan men enligt SVT har han ingen möjlighet att svara på frågor.