”Lön: 100 000 – per avsnitt”

Så har Mat-Tina placerat sina miljoner

TV

I kväll har TV4:s storsatsning ”Tinas cookalong” premiär.

Själv täljer Tina Nordström guld.

Hon har tillgångar på över tio miljoner kronor. Och enligt uppgifter till Nöjesbladet tjänar tv-stjärnan kring 100 000 kronor per avsnitt.

Tina ”Mat-Tina” Nordströms varumärke är starkt. Så starkt att hon själv gör det hon känner för.

– Jag är bortskämd och kan välja vad jag vill göra. Och det gör jag, säger hon till Nöjesbladet.

Lagar mat med kändisar

I kväll har hennes nya program ”Tinas cookalong” premiär i TV4.

Tio avsnitt där Tina Nordström, 36, i direktsändning lagar mat tillsammans med en kändis. Allt hämtat från det brittiska formatet med Gordon ”elake-kocken” Ramsay.

Intresset är stort hos de andra kanalerna för hur TV4 lyckas förvalta varumärket Tina Nordström.

– Att Tina är en stark profil råder det inga tvivel om. Men det blir intressant att se hur TV 4 kan hantera det, de har många profiler och alla har inte lyckats. Ernst har till exempel inte varit samma succé som det var i SVT, säger Anders Knave, programchef på TV3 och TV6.

Tina Nordström är inte sen med att dra nytta av sitt namn.

Hennes reklamfilmer med matvaruaffären Citygross innebar dock att SVT inte längre var intresserat av henne. Själv har hon registrerat Tina som varumärke genom det egna företaget Tina Nordström AB, ett företag med tillgångar på cirka tio miljoner kronor.

Och hon kan diktera sina egna villkor.

– Tina kan sätta sin egen prislapp, jag skulle tro att hon får upp mot 100 000 kronor per avsnitt av ”cookalong”, säger en källa till Nöjesbladet.

”Mest på hugget”

Enligt uppgifter ska också de flesta stora kanaler förhört sig om möjligheterna att knyta henne till sig.

Men det blev alltså TV 4 som gick vinnande ur striden.

– Att jag är på Fyran beror på att de var mest på hugget. Det är viktigt för mig att bestämma var jag är och var jag passar just nu. Och just nu är TV4 lysande och har skött allt otroligt snabbt och proffsigt, säger Tina Nordström.

Nöjesbladet sökte i går kväll Tina Nordström för en kommentar om hennes ekonomi.

FAKTA

Tinas tillgångar

Företag

Tina Nordström AB

Bedriver konsultverksamhet inom mat och underhållning i form av medverkan i shower, programledare och promotionarbete både i Sverige och utomlands. Tillgångar senaste årsredovisning: 9 764 433 kronor.

Fastighets AB Anit (helägt dotterbolag till Tina Nordström)

Bedriver fastighetsförvaltning. Tillgångar senaste årsredovisningen: 12 571 161 kronor, bolaget har dock skulder på 12 255 00 kronor i form av lån. Företaget har under året genomfört mycket fastighetsunderhåll. 876 000 kronor fördes också över till företaget från Tina Nordström AB.

Vips konsult AB

Drivs av Tinas Nordström och hennes mamma Gudrun Nordström. Bedriver konsultverksamhet inom restaurangbranschen. Tillgångar senaste årsredovisningen: 332 174 kronor.