Aftonbladet
Dagens namn: Lucia
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / TV

Hon sågar Ankas människosyn

Här är Hollywoodfrun Agnes-Nicole öppna brev till tittarna

Hollywoodfrun Agnes-Nicole Winter håller inte med Anna Anka.   Hollywoodfrun Agnes-Nicole Winter håller inte med Anna Anka.

”Svenska Hollywoodfruar” handlar om tre olika personer.

Glöm aldrig det.

Att vi bor i samma land betyder inte att vi automatiskt står för samma värderingar.

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Påhoppet du inte får se i tv

Anna Anka: "De ser ut som skräcködlor"

Reaktionerna sedan det första avsnittet sändes i måndags har varit överväldigande. Mycket ris, mycket ros. Men också många frågor.

I flera dagar trodde jag att serien automatiskt skulle ge svaren. Men nu har uppståndelsen börjat gå ut över mitt arbete. Och då känner jag att behöver få ge min syn på ämnen som Sverige, svenska män, barnpassning, sex och diamanter:

  Jag älskar Sverige. Jag skulle aldrig kunna arbeta och leva på det sätt jag gör här om jag inte hade växt upp och fått den uppfostran jag fick i Sverige.

  Där fick jag lära mig jämlikhet, att en man och en kvinna kan dela på ansvaret och ha ett romantiskt förhållande. Det tror jag fortfarande på.

  När jag reste till Sverige på besök och såg hur min syster och hennes man delade på sysslorna och hjälptes åt med barnen kunde jag få tårar i ögonen. Jag fick lyxgrejorna men hade inte familjen. Och är det något jag har lärt mig är det att lyxprylarna trots allt inte betyder så mycket.

 Det finns inget underbarare än pappor som känner för sina barn, matar dem, byter på dem och går ut och går med dem. Jag hade aldrig det. Jag var ensam med två söner.

  Jag älskar svenska män. Jag tycker att de har en helt annan respekt för mig som människa och som kvinna, än vad amerikanska män har.

  Jag skulle aldrig sälja mig och byta lycka mot diamanter. Att bli någons trofé-hustru har jag aldrig varit intresserad av. Kanske är det därför mina tre äktenskap har misslyckats. Jag tror inte att de hade slutat på samma sätt om jag hade varit gift med en svensk man.

 Jag arbetar och har alltid gjort det. Jag betalar för mig själv och tycker att det är viktigt att kunna göra det. Det går inte att stänga in mig i en liten låda. Om jag skulle bli någons leksaks-hemmafru skulle jag dö.

  Ansvaret för sexuell tillfredsställelse inom äktenskapet kan aldrig ligga på en person. Det borde snarare vara bådas skyldigheter att se till att partnern är tillfredsställd.

  Jag tycker att svenska kvinnor är vackra. Det är möjligt att de har en mer avslappnad stil än vad vi har här. Men jag är inte säker på att det stämmer generellt. Det finns väldigt många stilar här.

Tre avsnitt återstår av Svenska Hollywoodfruar. Jag hoppas att seriens popularitet håller i sig. Jag hoppas också att vi som deltar i programmet slipper stå för samma åsikter, for jag har mina egna.

Efter de senaste dagarnas debatt kände jag att det kunde vara viktigt att påpeka det.

Agnes-Nicole Winter (berättat för Aftonbladets Magnus Sundholm)

   I en debattartikel har Anna Anka sågat den svenska jämställdheten. Hon tycker att svenska kvinnor är slafsiga och att svenska hemmapappor är tragiska med sina blöjbyten. I stället framhävs den amerikanska mentaliteten – där kvinnor är kvinnor och män är män. Nu får hon svar på tal av en av sina medsystrar i ”Svenska Hollywoodfruar”, Agnes-Nicole Winter. I ett öppet brev som Nöjesbladet publicerar i dag tar Agnes-Nicole Winter de svenska männen i försvar. "Det är sexigt att dela på marktjänsten", säger hon.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet