Dundersuccé för ”Ullared”

En miljon såg premiären

Foto: thomas johansson
Morgan Karlsson och lagret i Ullared. Nu har Kanal 5 gjort dem berömda.
TV

”Ullared” är en hit för Kanal 5 – premiären i måndags hade över en miljon tittare.

Lagerarbetaren Morgan Karlsson blev i går nerringd av journalister som ville ha en bit av den färska tv-stjärnan.

– Jag hade inte räknat med att det skulle bli sådan uppmärksamhet i press och massmedia, säger han.

Varuhuset Gekås i Ullared skildras i programmet ”Ullared” som sänds i sex avsnitt i höst på Kanal 5. Premiären i måndags sågs av 1 072 000 människor och krossar tittarrekordet på kanalen.

Morgan Karlsson, 36, jobbar på lagret och plockar emballage och håller snyggt. I går, dagen efter tv-debuten, har lovorden regnat över honom.

– Många har trott att det skulle bli skandal-tv och att man skulle göra bort sig men det har varit positivt hela tiden, säger han.

Gav beröm till Morgan

Vänner och bekanta hörde av sig under gårdagen och ville ge beröm till Morgan.

– Jag hade inte räknat med att det skulle bli sådan uppmärksamhet i press och massmedia. Men så länge man känner att man inte har gjort bort sig så känns det bra, säger han.

På Kanal 5 var det glädjeklackarna i taket efter tittarrekordet.

– Visst trodde vi att vi hade något på gång, men det vore tjänstefel att vänta sig en så hög tittarsiffra, säger Lars Beckung, programchef på Kanal 5 till Nöjesbladet.

FAKTA

Det här är Gekås:

Varuhuset startades i liten skala 1963 och sålde städrockar för damer och bilrockar för herrar. I dag är sortimentet betydligt bredare och Gekås omsatte 2008 nästan 3 miljarder kronor. 4 miljoner kunder besökte Gekås samma år. Besöksrekordet är 26 200 kunder under en dag.

Det här är Morgan:

Namn: Morgan Hans Johan Karlsson. Ålder: 36. Yrke: Lagerarbetare på varuhuset Gekås i Ullared. Familj: Singel. Bor: I Ljungby mellan Falkenberg och Ullared. Inkomst: 282 105 inkomstår 2008. Aktuell: Medverkar i realityserien ”Ullared” på Kanal 5.