Ullareds vd: Gillar inte att shoppa

Foto: Daniel Jälmbratt/Kanal 5
Lagerarbetaren Morgan Karlsson, kioskägaren Ghassan Ghaziri, vd:n Boris Lennerhov och kassabiträdet Maria ”Misan” Malmberg är alla huvudpersoner i den nya såpan om fyndparadiset Ullared.
TV

Varje år vallfärdar miljontals shoppinggalna svenskar till Ullared för att trängas i ett inferno av strumpor, fryspåsar och tandkrämstuber. I kväll, när första avsnittet av Kanal 5:s tv-såpa om Ullared sänds, blir personalen kändisar över en natt.

– Det är jättespännande, säger huvudpersonen och vd:n Boris Lennerhov.

En blågul låda i skogen där hysteriska kvinnor slåss över klädbingar från konkursdrabbade företag. Så föreställer sig nog många shoppingnästet Ullared. Med tv-såpan om Ullared, hoppas vd:n Boris Lennerhov att de fördomarna ska krossas.

Fyndlustan förenar

– Jag tror snarare att tittarna kommer att få en inblick i den svenska folksjälen. Till Ullared kommer alla typer av människor och det som förenar dem är deras ivriga shopping och fyndlusta, säger Boris Lennerhov.

Försäljningssiffrorna talar sitt tydliga språk. Varje år säljs 13 miljoner strumpor, 2000 ton godis och en miljon schampoflaskor. Själv är Boris Lennerhed inte särskilt förtjust i att shoppa.

– Nej, mitt jobb är att göra det så trevligt som möjligt för de som kommer hit. De ska få känna lyckan över att fynda. En kund sa till mig en gång att han kände sig som en miljonär på Ullared och det är så det ska vara, säger Boris Lennerhov.

Under sina tio är som vd för shoppingnästet har han fått uppleva flera roliga händelser.

Vattnet gick

– Det bästa var när en höggravid kvinna var här och handlade med sin kille. Vattnet gick och hon var tvungen att åka in för att föda. Direkt när barnet fötts åkte hennes kille tillbaka till Ullared för att handla färdigt. Det är shoppinglusta det, säger Boris Lennerhov.

På Kanal 5 i kväll 20.00

FAKTA

Huvudpersonerna i såpan om Ullared:

LAGERARBETAREN

Morgan Karlsson

Morgan är 36 år gammal och bor ensam i sitt föräldrahem strax utanför Ullared. Han jobbar på Gekås huvudlager där hans ansvar är att slänga skräp. Morgan är väldigt intresserad av aktier vilket han flitigt diskuterar med Boris. Morgan är kristen och går till kyrkan en gång i veckan. Det händer att han ber för att aktierna ska gå bättre och att han ska träffa en tjej.

KIOSKÄGAREN

Ghassan Ghaziri

Ghassan är 23 år gammal, bor i Falkenberg och driver glassbar och matservering utanför Gekås varuhus. Varje år säljer han glass för 3 miljoner kronor. Som femtonåring startade Ghassan sitt första företag och för fyra år sedan fick han chansen att öppna glasskiosk utanför Gekås. På fritiden gillar Ghassan att spela tennis och umgås med sin tjej.

VD:n

Boris Lennerhov

Boris är VD för Gekås i Ullared och har ett finger med i allt som sker. Han är 53 år gammal, gift och har två barn. Boris är född och uppväxt i småländska Emmaboda men är i dag permanent boende i Båstad. På fritiden spelar Boris golf och spelar på trav. Boris är supersocial, har ett stort hjärta och tar sig gärna tid att vara nere på golvet för att prata med sina anställda.

KASSABITRÄDET

Maria ”Misan” Malmberg

Misan jobbar som butiksbiträde på Gekås. Misan är en handlingskraftig och charmig tjej. Hon är 30 år gammal och bor tillsammans med sina två barn i ett litet samhälle i närheten av Ullared.

ARTIKELN HANDLAR OM