Zekes lovar ett helvete i finalen

Killarna fick sin andra guld-
stjärna: Vi är extremt glada

TV

De bildades så sent som i januari.

I går fick Zekes sin andra guldstjärna och blev klara för finalen den 19 december.

– Nu kommer vi att njuta i veckan, sen förbereder vi oss för finalen. Då kommer helvetet att bryta loss, säger Mathias Johansson.

Foto: Foto: PETER WIXTRÖM
Jakob Stenseke, Simon Warnskog, Rickard Carlsson, Mathias Johansson och Anton Johansson i Zekes har gjort succé i ”Dansbandskampen” och är klara för final. ”Vi tror ju att det beror på att vi är ett riktigt dansband, inför varje låt vi gör så tänker vi att den ska passa på en dansbana”, säger Mathias.

Zekes karriär går i rekordfart. De gjorde stor succé redan förra veckan i ”Dansbandskampen” och i går blev bandet klara för finalen i december.

– Vi har redan nått väldigt långt och det är vi extremt, extremt glada över. Inombords är vi som små barn som hoppar runt, säger basisten Mathias Johansson, 20.

Svårt att smälta

– Det var knappt man kunde smälta den här, och så får man en till, säger sångaren Rickard Carlsson, 18, och pekar på guldstjärnorna som hänger runt halsen.

”Det blir svängigt”

Varför gick ni vidare?

– Vi tror ju att det beror på att vi är ett riktigt dansband, inför varje låt vi gör så tänker vi att den ska passa på en dansbana, säger Mathias Johansson.

– Vi tar gamla låtar och hottar upp dem. Det blir svängigt och bra, det är dansvänligt, säger Rickard Carlsson.

Thomas Deutgen i juryn gav dem en egengjord guldstjärna redan innan resultatet var klart.

– Jag är förälskad i band som verkligen bestämmer sig för att starta ett dansband. Man gör det dessutom med stolthet, glädje och äkthet. Dessutom låter det väldigt bra, de är verkligen värda att gå till final, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM