Bröt ihop – av Dates låt

Melissa Williams storgrät vid minnet av sin döde styvfar

”Det var en gåva från ovan att jag lyckades skicka det sista brevet”, säger Melissa Williams. Hon försonades med sin styvfar kort innan han dog.
TV

strängnäs. Date fick Melissa Williams att storgråta vid jurybordet.

Framträdandet väckte minnen av styvpappan som dog hastigt.

– Han var borta på 24 timmar. Jag fick inte ens gå på begravningen, säger hon snyftande efter sändning.

I gårdagens ”Dansbandskampen” fick tittarna se Melissa Williams, 37, torka tårarna medan hon snyftande hyllade Dates version av Erik Hassles superhit ”Hurtful”.

Precis innan bandet gick på scen berättade Date-gitarristen och sångaren Peter Svensson hur hans mamma dog i leukemi för fem år sedan. Det blev för mycket för Melissa Williams.

– Att han vågade dela den biten av sig själv med andra. Jag har tjatat hela tiden om att man måste förmedla text och han gör det på ett så ödmjukt, sårbart sätt. Det är inte bara min egen historia jag blev berörd av, utan även av hans styrka, säger hon till Nöjesbladet efteråt.

”Insåg sina misstag”

Melissa Williams växte upp i USA utan sin biologiska pappa. Han lämnade den blivande familjen innan hon var född.

I stället fick hon en styvpappa.

– Jag blev adopterad när jag var sju år. Men min styvpappa stöttade mig aldrig. Han kom bara till ett gig i hela mitt liv och var otroligt passiv och känslokall. Men sen när jag fick barn så insåg han sina misstag och på ett väldigt ödmjukt sätt bad han att få komma in i mitt liv igen. Är man så ödmjuk att man säger: ”Jag har gjort massor av fel, men jag älskar dig”, då kan inte jag säga nej, säger hon medan sminket rinner längs kinderna.

Skickade ett brev

En av orsakerna som fick styvpappan att hitta tillbaka till henne var ett brev som Melissa skrev till honom. Där förklarade hon allt som hon tyckte att han hade gjort fel under hennes uppväxt.

Efter försoningen så skickade hon ett nytt brev där hon berättade allt som han gjort rätt. Men kort därefter fick han en hjärnblödning och dog.

– Han var helt frisk och 58 år. Han fick huvudvärk och sedan var han borta på 24 timmar. Jag fick inte ens gå på begravningen, säger hon.

Hon gläder sig trots allt åt att de hann hitta tillbaka till varandra innan det var för sent.

– Att jag lyckades skicka det brevet ... det var en gåva från ovan. Det kunde ha varit så att jag bara skickade det där jag berättade om alla hans fel. Jag fick säga vad han gjorde rätt och han dog med det, säger hon.

FAKTA

Namn: Melissa Williams. Ålder: 37. Familj: Sönerna Paul, 13, och Jacob, 11, sambo Per- Erik ”Lillen” Tagesson. Bor: Stockholm. Yrke: Sångerska i Zlips och jurymedlem i ”Dansbandskampen”. Inkomst: 244 200 kronor (taxeringsår 2008).