Här syr Filip sig själv

Tv-profilen ville göra som Rambo: Fredrik högg mig med kniven

1 av 5
TV

Nu trappas galenskaperna i ”Boston tea party” upp.

Med utflykt till Tjernobyl – och Filip Hammar som syr ihop ett sår i sitt eget lår precis som Stallone i ”First blood”

– Blodet var det värsta, det sprutade åt alla håll, säger Filip.

De har många järn i elden, Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

Deras roman ”Tårtgeneralen” finns nu i bokaffärerna. ”Vem kan slå Filip och Fredrik” visas i Kanal 5 på söndagskvällar. Och till våren dyker de åter upp i tredje säsongen av ”Boston tea party”.

– Ibland undrar man ju varför man vid 34 års ålder håller på med sådana här bisarra grejer, säger

Filip Hammar och skrattar när vi diskuterar det som händer i den kommande säsongen.

Käkade från rumpan

– Fredrik och jag har ju pratat om första Rambo-filmen, att Sylvester Stallone syr ihop ett sår på sig själv när han blir skadad. Och jag tycker ju det ryms inom ”Boston tea partys” kontext, att det är lite folkbildning, att testa om man fixar det själv med nål och tråd.

– Vi drog ut i Humlegården och filmade en pajig actionfilm. Sedan högg Fredrik mig med kniven. Lite hämnd för att jag käkade från hans rumpa i ett tidigare program. Problemet är att Fredrik är så rädd för blod. Till sist fick jag skära lite själv.

Ärr resten av livet

Gjorde det inte ont?

– Jag imponerades faktiskt av min egen smärttröskel. Jag var så koncentrerad på att få till snygga stygn att jag glömde bort hur ont det gjorde. Blodet var det värsta, det sprutade åt alla håll.

– Dessvärre gjorde jag inget bra jobb. Ärret kommer att påminna mig om ”Boston tea party” hela mitt liv.

Det mest bisarra reportaget är resan till Tjernobyl, platsen för en stor kärnkraftsolycka 1986 i före detta Sovjetunionen och nuvarande Ukraina.

– Man kan ju nästan bli sjuk bara av att tänka på hur sjuk man kan bli. Vi gick runt med Geigermätare och bag-in-box med rödvin, vi hade hört att det neutraliserar radioaktiviteten. Vi blev fulla i alla fall ...