Nämen, där är ju Gudrun!

TV

Undanflykter och förnekelse.

Politikern Gudrun Schyman har tagit till alla knep för att leva upp till ”Let’s dance”-sekretessen.

– Skönt, nu kan jag tala fritt, säger hon på gårdagens presskonferens.

Foto: felipe morales
Politikern Gudrun Schyman vet hur hon ska dra nytta av ”Let's Dance”: ”Jag kommer att träna upp mig så att jag blir fit for fight när det är valrörelse.

I år har hemlighetsmakeriet kring programmet ”Let’s dance” varit enormt och Gudrun Schyman, 61, talesperson för Feministiskt initiativ (FI), tillhör årets skickligaste på att ta till en rad retoriska knep för att inte avslöja sig.

”Absolut inte ljugit”

I går, när de tolv deltagarna presenterades, kunde hon pusta ut.

– Det är skönt att inte bli ifrågasatt i hur mycket jag slingrar mig på ett bra sätt eller inte. Jag har inte sagt hela sanningen utan pratat runt den, men absolut inte ljugit, säger hon till Nöjesbladet.

Ingen ”bitterfitta”

Hur strategiskt är det att dansa i tv under ett valår?

– Det är oerhört strategiskt. Jag kan få många människor att förstå att feminister inte är några bitterfittor som kniper ihop i alla lägen och hatar män. Feminister tycker att det är lika roligt att dansa som alla andra och gillar glitter och glamour. Det där tror jag är en uppgift av folkbildande karaktär.

FAKTA

Det här är Gudrun

Namn: Gerd Gudrun Maria Schyman. Ålder: 61. Bor: På Österlen. Familj: Särbon Jacques Öhlund, barnen Dan och Anna. Gör: En av två talespersoner för det politiska partiet Feministiskt initiativ. Aktuell: Deltar i ”Let’s dance” 2010 i TV 4. Inkomst: 505 400 kronor (tax. år 2008).