Redo att offra allt

Favoriterna Playtones: Det här kan vara ett genombrott

Foto: per groth
Guldstjärna och vidare till final. Glädjechocken fick Playtones trummis Per Sennerhall att bryta ihop i tårar – och sångaren Stefan Jonasson att slänga sig runt programledare Settmans hals.
TV

The Playtones blev svenska folkets favoriter.

Nu är de beredda att offra allt för att lyckas – till och med jobbet.

– Jag skiter i vad de säger, de får hitta någon annan, säger sångaren Stefan Jonasson.

Flera medlemmar i The Playtones kunde inte ­hålla tillbaka tårarna när det stod klart att de övertygat svenska folket med sin 50-tals­tolkning av Alexander Rybaks ”Fairytale”.

– Det var mycket känslor och jag har inte landat själv än. När jag kommer hem och tittar på detta på SVT Play så kommer jag nog också att fälla en tår, säger frontmannen Stefan Jonasson, 32.

I omröstningen på Aftonbladet.se var The Playtones kvällens solklara favoriter – över 55 procent av läsarna ansåg att de var bäst i programmet.

– Det här betyder jätte­mycket för oss. Jag har kämpat så länge för att ­kunna ­leva på min typ av musik. Och det känns som om det här kan vara ett genombrott, säger Stefan.

”Bara att åka med”

I dag jobbar alla i bandet heltid vid sidan av musiken. Att en vinst i ”Dansbandskampen” förbinder bandet att delta i en omfattande turné som pågår i flera månader avskräcker ­inte. De är beredda att ­släppa allt om möjligheten öppnar sig.

– Det är bara att åka med. Jag skiter i vad de säger, de får hitta någon annan, säger Stefan som själv är lastbilschaufför.

Har märkt ett sug

Bandet tog juryn med storm. Till och med en dansbandstraditionalist som Thomas Deutgen var överrumplad och hyllade bandet.

Stefan Jonasson säger sig ha märkt att det finns ett sug efter deras musik – även bland dem som vanligtvis lyssnar på Thorleifs.

– Jag är ju kvar vid ur­modern till dansband. Men jag tror att många tycker att det här är riktigt fräckt. Många har saknat den här typen av musik, det enkla svängiga med 50–60-talsstuk.

På lördag är det upp till ­bevis. Då är det dags för final i ”Dansbandskampen”.

FAKTA

SÅ GICK DET

Till final:

The Playtones

Titanix

Blender

Utslagna:

Casanovas

Bhonus