– Jag var i en kändisdjungel

Nu vill ”Ullareds”-Morgan laga mat i tv

Foto: Foto: THOMAS JOHANSSON
Ett nytt liv väntar Morgan Karlsson efter tv-succén ”Ullared”. Han jobbar numera mindre tid på lagret och syns i stället mer bland kunderna. ”De är på mig hela tiden”, säger Morgan, som även är intresserad av nya tv-jobb.
TV

Nu ger kvinnorna honom sina telefonnummer och bjuder på öl.

Men under hela hösten har ”Ullared”-Morgan haft hemliga samtal med chefen Boris Lennerhov för att förbereda sig på ett liv efter tv-serien.

– Han har varit en enorm stöttepelare, säger Morgan Karlsson.

Gekåschefen Boris Lennerhov har haft hemliga möten med Morgan.

När ”Ullared” började sändas i Kanal 5 i höstas var Morgan Karlsson, 36, orolig.

– Alla kolleger var på mig och sa att ”nu ska vi skratta åt dig” och man gick och grunna och så där. Men helt plötsligt vände trenden och det fanns ingenting att mobba Morgan för, säger han till Nöjesbladet.

I stället har Morgan blivit seriens stora profil. Tjejerna bjuder honom på öl på krogen och ger honom sina telefonnummer.

Lämnar lagerjobbet

I går sändes det sista avsnittet av ”Ullared”. För att underlätta för Morgan att hitta tillbaka till vardagen igen har vd:n på Gekås, Boris Lennerhov, haft täta möten med honom under programserien.

– Jag har varit lite orolig och undrat var allt ska landa. Den här världen varar inte för evigt. Vi samtalar och diskuterar för att han ska känna sig uppmärksammad även när tv-strålkastarna har slocknat, säger Boris Lennerhov.

Morgan själv är medveten om att telefonen hemma i Ljungby inte kommer att ringa lika ofta.

– Man har ju varit inne i en kändisdjungel som varit utan dess like. I lördags när man dansade så kunde det rätt som det var komma en annan tjej som avbröt tjejen man dansade med mitt i en låt för att hon ville dansa med mig, säger han.

Samtalen med Boris Lennerhov har varit viktiga.

– Han har hjälpt mig och stöttat upp mig, han är en enormt duktig person, säger Morgan.

De senaste veckorna har han fått lämna lagret på eftermiddagarna. I stället plockar han skräp ute i butiken eftersom kunderna ständigt frågat efter honom.

”Kunderna är på mig”

– Men jag hinner jävlar i mig inte göra mycket, det ska jag tala om, för kunderna är på mig hela tiden. De vill ta kort, prata och ha en kram av mig, säger han.

Samtidigt hoppas han på att få olika erbjudanden efter programmet.

– Jag är inte intresserad av ”Let’s dance” eller något sånt, men det kan ju komma något annat trevligt, något matlagningsprogram som kanske passar mig.

ARTIKELN HANDLAR OM