”Det blir jobbigt”

Turné väntar för Playtones – liksom månader utan lön

TV

I lördags var de vinnare – nu väntar en tuff startsträcka för The Playtones.

Bandet hinner inte arbeta och musikintäkterna dröjer.

– Självklart blir den första tiden jobbig, säger sångaren Stefan Jonasson, 32.

Fest i lördags för The Playtones. Men nu väntar en fattig period. ”Man ska bita ihop”, säger Stefan Nykvist i Larz Kristerz.

I lördags natt var glädjeyran total. Killarna i The Playtones kunde inte förstå att de hade gått segrande ur ”Dansbandskampen”.

I går kom verkligheten ikapp Blekingebandet. Samtliga medlemmar har tidigare försörjt sig på vanliga jobb, något som de kommer att få svårt med i fortsättningen. Samtidigt som de spelar in en skiva som släpps i februari ska de ut på turné med Dansbandskalaset. En turné som sträcker sig fram till sista augusti – 36 spelningar är redan inbokade.

Det innebär att lönen kommer att sluta rulla in samtidigt som pengarna från musiken dröjer.

– Man måste få ihop det ekonomiskt. Jag kanske blir tvungen att gå in och jobba extra fast jag inte vill, säger Stefan Jonasson som arbetar som lastbilschaufför.

Någon större ekonomisk buffert har han inte.

– Nej inte direkt, men det får lösa sig.

”Vi var utfattiga”

Stefan Nykvist, 33, från fjolårsvinnarna Larz-Kristerz, känner igen sig i problematiken.

– Jag tycker att man ska bita ihop. Vi var utfattiga under den här tiden med ”Dansbandskampen”, det var jäkligt tufft. Men om man tittar på det ett år senare är det värt det.

<a href="http://www.coveritlive.com/mobile.php?option=com_mobile&task=viewaltcast&altcast_code=45880fb83c">Chatta med Playtones som vann ”Dansbandskampen”</a>

FAKTA

13.00 Chatta med Playtones

Vinnarna av årets ”Dansbandskampen” svarar på dina frågor klockan 13.00.

ARTIKELN HANDLAR OM