Ö-råden – sämst i årets Robinson

TV

Slopa det traditionella ö-rådet som blir ett antiklimax varje vecka.

Därför älskar jag att Annika stannar

Nöjesbladets Ylva Niklasson.

”Robinson Karibien” växer. TV4 har tagit till sig av kritiken från förra säsongen och det är mer avslappnat ö-liv, leenden och paradis och mindre träsk, misär och varande myggbett nu. Kvällens program var riktigt dramatiskt – speciellt "Robinson"-tävlingen. Snygg, smart och spännande.

Det var ren vilja som fick Agwe att pressa sig den sista sekunden som behövdes för seger. Annika hade absolut en poäng när hon påstod att det var Mikko och Johan som sinkade Brise, men att påpeka det precis innan ö-rådet kändes som att signa sin egen utröstning – hon vann inga sista minuten-sympatier hos lagkamraterna direkt.

Det sämsta med programmet är just att ö-råden blir ett sånt antiklimax. Varje vecka kan vi tv-tittare gissa vem som hänger löst, och den utröstade blir själv varken förvånad eller besviken. Därför njöt jag av knorren i går. När planen att göra sig kvitt Annika plötsligt sprack. Brisarnas belåtna miner som förstenades när Paolo förklarade att den utröstade kommer stanna kvar i tävlingen.

Det traditionella ö-rådet fungerar inte när deltagarna är så oerhört utsvultna och trötta att de vill åka hem. På SVT-tiden, när lagen tilldelades risransoner och vann lyxmåltider, då gav deltagarna allt för att få vara kvar på ön – på TV4 har det snarare blivit en kamp om hembiljetten.

Därför älskar jag att Annika stannar. Hon är en fighter. Nu blir det spännande att se hur hon tas emot i grabb-Agwe.

FAKTA

HISS

Anders må verka oberörd av tävlingens allvar, men när han skulle hålla liv i elden under regnstormen vaknade tävlingsdemonen i honom. Jag var en av dem som trodde han skulle misslyckas - tji fick jag!

DISS

En handfull kaffebönor eller en tvålbit som pris var i snålaste laget. Det blir ingen kul tävling när deltagarna börjar diskutera om det över huvud taget är värt att kämpa helhjärtat.

ARTIKELN HANDLAR OM