Åsa fick hatbrev efter val av jokrar

Producenten för ”Jakten på Julia”: Det är så obehagligt

1 av 2 | Foto: Foto: SVT
”Du borde skämmas” Här presenterar Åsa Holmgren sina jokrar. Den upprörda tittaren skriver att Åsa borde skämmas i sitt hatbrev.
TV

Jokrarna i SVT:s ”Jakten på Julia” föll inte tittaren i smaken.

Då skrev hon ett hatbrev riktat mot musikalproducenten.

– Jag tycker att det är jätteobehagligt att folk inte förstår att det är tv och går på mig personligen, säger Åsa Holmgren.

I lördags syntes musikalen ”Romeo och Julias” producent Åsa Holmgren, 48, för första gången i tv-rutan.

Hon tog in fem jokrar som hon tycker har stor potential att få rollen som Julia mot Romeo, som spelas av Måns Zelmerlöw, 23.

I går fick hon ett hatbrev i sitt postfack.

– Det stod att ”du har väl ändå inte tid att läsa mejl, speciellt inte från obetydliga människor som mig från landsorten”, säger hon.

Kompisen åkte ut

Avsändaren går hårt åt Åsa Holmgren som känner sig hotad. Det står att hon ska ”skämmas” och ”inte är klok”. Dessutom kritiseras hennes sätt att ”köra över tjejerna från landet”.

Tjejen som skrivit brevet har en bekant som åkt ut ur ”Jakten på Julia”. Det framkommer även att de bor på samma ort.

– Jag tycker att det är jätteobehagligt att folk går på mig personligen. Jag gör mitt jobb, jag ska sätta upp en musikal och måste hitta den bästa tänkbara tjejen, säger hon.

SVT kan inte gripa in

På SVT finns en säkerhetsavdelning som tar hand om hot av det här slaget. Men eftersom Åsa Holmgren är musikalproducent och anställd av Göta Lejon kan de inte gripa in i det här fallet.

– Det är det första brevet av det här slaget vi får. Då det gäller en person som inte är engagerad av SVT kan vi inte svara för det, säger Anette Helenius, projektledare för ”Jakten på Julia”,

Åsa har jobbat 20 år i branschen och aldrig tagit emot något liknande.

– Det är absurt att någon tar sig tid att leta upp min arbetsplatsadress. Jag har ju barn och ... det finns så mycket galningar där ute, säger Åsa Holmgren.