Smutskastas av hatgrupp

Har fått 10 000 medlemmar att mobba Petra Mede: Det är en sorglig pöbelmentalitet

1 av 2 | Foto: Foto: LOTTE FERNVALL
missförstådd Petra Mede går in i rollen som ”Petra” – sitt alter ego – i sin show i TV?3. Inte alla förstår det. ”En del kommer ju alltid tro att jag är den där överklasstanten i ’Parlamentet’ eller den elaka kvinnan i ’Roast’”, har hon tidigare sagt till Nöjesbladet.
TV

Hon har fasat för att bli missförstådd i ”Petra Mede show”.

Nu blir hon hårt smutskastad i en hatgrupp med 10 000 medlemmar på nätet.

– Det är en ­sorglig ­pöbel- och mobbar­mentalitet som upp­visas, säger Max Lagerbäck, presschef på TV 3.

Petra Mede, 40, har gjort en osannolik kometkarriär på tre år.

Men långt ifrån alla håller med om komikern och programledarens briljans.

På nätet finns en hatgrupp som fler och fler ansluter sig till. I går hade den över 10?000 medlemmar. Beskrivningen lyder ”Nu har den sönderspeedade och humorlösa knarkarkärringen fått en egen tv-show?... Är det ens någon som tycker om henne? USCH! Bort med skiten!”.

”Säger mer om dem”

På TV 3 tas nätmobbningen på stort allvar.

– Alla har naturligtvis rätt att tycka vad de vill om Petra Mede och hennes show. Men den sorgliga pöbel- och mobbarmentalitet som uppvisas i den här och andra liknande Facebook-grupper säger betydligt mer om dem som spyr sin galla än om den de avser att håna, säger Max Lagerbäck, presschef på TV?3.

På forumet på nätet får Petra Mede hård kritik för att hennes gäster i showen inte ser ut att gilla henne och hennes ”personliga påhopp”.

Förstår inte alter egot

En källa med insyn i produktionen berättar för Nöjesbladet att vissa gäster har upplevt hennes programledarroll som märklig och att alla inte förstått Petra Medes alter ego.

Mede har tidigare berättat för Nöjes­bladet om rollen ”­Petra” som hon går in i inför programledaruppdrag. I sin show i synnerhet men också i tidigare uppdrag i "Morgonsoffan” i SVT och Melodifestivalen.

Hon har fasat för att folk ska ha svårt att hålla isär Petrorna.

– Det är ju en nöt att knäcka. En del kommer ju alltid att tro att jag är den där överklass­tanten i ”Parlamentet” eller den elaka kvinnan på ”Roast”. Det är en balansgång.

På frågan vad som ­skiljer rollerna åt har hon svarat att ”Petra” har en väldigt konservativ livssyn medan den riktiga Petra inte tycker att livet är en stor fest ­hela ­tiden.

”Jag är van”

Men programledaren själv tar inte längre åt sig av elaka skriverier.

– I början blev jag ledsen, men nu är jag så oerhört van vid det. Det går inte att ­vara komiker och behagfull på samma gång, i alla fall inte i den komik jag gillar. Samtidigt kan jag bli lite sporrad av människor som retar sig på mig. Slätstruken och oförarglig vill jag inte vara. Det är en sorts fuck off-attityd, sa hon i en intervju i Aftonbladet i söndags.

Nöjesbladet har försökt nå Petra Mede utan resultat.