Trio nära att åka ur Jakten på Julia

Foto: svt
Shirin, Emmie och Jenny fick färst röster i den första direktsändningen av ”Jakten på Julia”.
TV

Shirin, Emmie och Jenny fick färst röster när SVT:s musikalprogram "Jakten på Julia" drog i gång på allvar på lördagskvällen. De riskerar därmed att åka ur tävlingen nästa vecka.

– Det värsta som kan hända är att åka ut som första tjej, sade Oslo-bon Jenny Kaatz innan den direktsända deltävlingen började.

Men det är vad hon nu riskerar att göra. Hon är nämligen en av de tre deltagare som fick minst antal röster av tittarna.

Som ett slags mjukstart på tävlingen har SVT bestämt att ingen skulle åka ut i första programmet. Istället läggs rösterna ihop med resultatet nästa vecka, då två av tjejerna ryker.

De båda andra som ligger brunt till är Shirin Golchin från Göteborg och Emmie Eriksson Asplund från Stockholm.

Panelen gillade bidragen

Juryn – som inte har någon makt över röstningen – hade emellertid inga allvarligare synpunkter på någon i trion.

– Du är underbar. När du går upp på scen kan vi slappna av låta dig ta över, sade exempelvis sångcoachen Zannah Hultén efter Emmies framförande av "I want it all".

– Du överraskade mig. Kanske att du pressade rösten lite, men fasiken vad bra, sade Morgan Alling som regisserar "Romeo och Julia" – målet med tävlingen.

Faktum är att samtliga deltagare fick strålade kritik från panelen, som på sin höjd kom med små försynta förslag på förbättringsområden.

Det man eventuellt kan fråga sig är om det är ett lyckat upplägg att ha en "snäll" jury och att ingen åker ur första programmet. "Jakten på Julia" kämpar nämligen med usla tittarsiffror. Förra lördagen tittade bara 351 000 personer, vilket är hälften jämfört med premiären.

FAKTA

Jakten på Julia

Den här veckans röster tas med till nästa program då rösterna slås ihop. Då åker två deltagare ut.

Vinnaren i "Jakten på Julia" får spela mot Måns Zelmerlöw i musikalen "Romeo och Julia" på Göta Lejon.

ARTIKELN HANDLAR OM