God nyhet på dramafronten

Foto: Foto: TV 4
juliannas show Margulies är utsökt i huvudrollen.
TV

Alicia Florrick återvänder till sitt jobb som advokat efter att i 13 års tid ha agerat god fru åt sin politiskt högt uppsatte make Peter – som numera sitter i fängelse efter en väldigt offentlig sex- och korruptionsskandal.

Alicia är ringrostig, sviken, utskämd och mitt i en personlig kris, men också smart, skarp och fast besluten om att lära sig det juridiska spelet igen, för att kunna bygga ett nytt liv åt sig och sina barn.

”The good wife” (vars exekutiva producenter stavas bröderna Ridley och Tony Scott) är i första hand en här-löser-vi-ett-fall-i-veckan-i-rättssalen-serie, men blir så mycket mer än ännu ett juridiskt dussindrama tack vare Julianna Marguiles fullkomligt utsökta gestaltning av Alicia.

En kvinna som skäms och är illa tilltufsad – men ändå har sin stolthet, och är långt ifrån knäckt.

Margulies, som nyligen vann en Golden globe för sin insats, är dessutom uppbackad av många bra skådespelare i biroller (Christine Baranski, vi saluterar dig) – och en rad skönt egensinniga domare ger serien en mild komisk relief.

”The good wife” är tveklöst en av vårens bästa nyheter på dramafronten.Premiär tisdag 21.00

FAKTA

The Good Wife

Avsnitt 1-4.

Amerikanskt juridiskt drama från 2009 av Robert och Michelle King, med bl a Julianna margulies, Archie Panjabi, Matt Czuchry och Chris Noth.