Dj Hångel förlorade familjen och en vän

Såpa-aktuelle Henrik Olsen hyllade bandkompisen med -tatuering

Foto: Magnus Sandberg
tuff tid ”Mamma dog i cancer och tre månader senare fick farsan en hjärnblödning. Så den tiden var rätt tuff”, säger Henrik Olsen.
TV

I mitten av 90-talet skördade han framgångar med megahiten ”Dr Feelgood”.

Sedan förlorade han mamma, pappa och bandkompis.

– Det var jävligt tungt, säger tv-aktuelle Dj Hångel.

Foto: Bibbi Johansson
Cool James omkom i en bilolycka 1997.

På höger överarm skymtar fem plus och Aftonbladets omisskännliga logotyp. Dj Hångel, eller Henrik Olsen som han egentligen heter, ler när han lyfter på t-shirtärmen och visar tatueringen.

– Den är dels ett minne av det liv jag levde tidigare, säger 33-åringen, som nu är en av huvudkaraktärerna i TV 3:s nya dokusåpa ”Sandhamn”.

– Dels en hyllning till James.

Alla som var med på 90-talet lär komma ihåg eurodiscoplågan ”Dr Feelgood” och gruppen Cool James & Black Teacher som gjorde den. Henrik Olsen spelade keyboard med dem och fick under några år vara med och dela på duons succé.

”Jag låg sömnlös”

Men 1997 vände plötsligt lyckan – när han med brutalt kort mellanrum förlorade båda sina föräldrar.

– Mamma dog i cancer och tre månader senare fick farsan en hjärnblödning. Så den tiden var rätt tuff.

– Jag fyllde dagarna med aktiviteter för att slippa tänka på det, men på nätterna låg jag sömnlös och malde, säger Henrik Olsen.

Dog i bilolycka

Några år senare kom nästa smäll. 2002 omkom James Dandu, frontfigur i Cool James & Black Teacher, i en bilolycka i Tanzania. De forna bandkompisarna hade visserligen glidit isär vid den tiden, men Henrik Olsen tog beskedet hårt.

– Jag hade trots allt tillbringat min uppväxt med honom. Vi var nära vänner.

– Men begravningen var i Afrika, så jag hade inte råd att åka dit.

Efter dödsolyckan mindes han att han en gång lovat sin kompis att tatuera in fem plus på kroppen, efter att Cool James & Black Teacher förekommit i en Aftonbladet-recension av Sälens musikliv.

Löftet infriades.

– Jag har aldrig ångrat det, säger Henrik Olsen.

”Ett stekarmecka”

Numera är han en populär diskjockey på Stureplan och ute i Stockholms skärgård. I TV 3-serien ”Sandhamn” får tittarna följa hans glassiga dj-tillvaro på Seglarhotellet på ön.

Henrik Dorsin, David Hellenius och Peter Magnusson är några av dem som hänger mycket där. Det är ett riktigt stekarmecka.

Sandhamn” i kväll, 22.00, TV 3

FAKTA

Namn: Henrik ”Dj Hångel” Olsen. Ålder: 33. Yrke: Dj. Bor: Stockholm. Familj: Singel. Inkomst: 61 900 (taxeringsår 2009). Aktuell: I TV3:s nya dokusåpa ”Sandhamn”, som sänds onsdagar klockan 22. Varför ”Dj Hångel? Henrik Olsen fick namnet efter en vadslagning på den grekiska ön Kos 2001, då han och en bartender tävlade om vem som kunde hångla med flest tjejer under en kväll. ”Jag spöade honom med 19–4”, säger Henrik Olsen.