”Jag tror han snortar kokain”

Foto: TV 8
Mauro Scocco skämtar om kokain med Plura Jonsson i kvällens ”Mauro & Pluras kök”
TV

Plura Jonsson åkte fast för kokaininnehav och gjorde offentlig avbön.

Men i kvällens avsnitt av ”Mauro & Pluras kök” skämtar han glatt om drogen.

– Det hade varit fel att ta bort, säger Max Lagerbäck på TV 8.

De båda artisterna Mauro Scocco och Plura Jonsson har hyllats för sitt matlagningsprogram. Men privat har det inte varit lika lätt för Plura. I mars greps han i Göteborg för att ha köpt kokain.

Efter gripandet gick Plura ut i media och tog avstånd från drogen.

Samtidigt har tv-tittarna kunnat se Plura och Mauro Scocco skämta om knark i ”Mauro & Pluras kök”. Nöjesbladet har tidigare frågat Plura om det funnits någon diskussion att censurera några av kokainskämten.

– Nej, inte vad jag har hört i alla fall. Jag har ingen aning om vad vi skämtar om eller inte, jag tänker inte på det, sa han då.

”Titta vad ett gram kan göra!”

I kvällens avsnitt står programledarna och förbereder maten i köket. Plura hackar bananschalottenlök – ett ord som han har väldigt svårt att uttala.

Efter att ha skämtat om uttalet försvinner Plura ut ur köket. Då vänder sig Scocco till kameran och säger:

– Jag tror att han möjligen är och snortar kokain på toaletten.

När Plura kommer tillbaka utbrister Mauro Scocco att han ser mycket piggare ut. Plura har nu inga problem med att säga ”bananschalottenlök”.

– Titta vad ett gram kan göra, säger Scocco.

– Åh, det har varit kokainskämt när jag varit borta, kontrar Plura.

Vill inte censurera

Avsnittet spelades in innan kokainskandalen. Enligt Max Lagerbäck, pressansvarig för TV 8, har det funnits diskussioner om skämten.

– Vi har naturligtvis pratat med Mauro och framförallt Plura och de har båda sagt att de står för det som är med i programmet. Det här är deras naturliga sätt att umgås och att förändra det hade varit någon form av märklig historierevisionism, säger Max Lagerbäck.