”Körberg, du har fel”

Nu slår deltagarna i ”Körlsaget” tillbaka mot stjärnans påhopp

Foto: Gustav Gräll
”VANLIGA MÄNNISKOR SOM GER ALLT” Bröderna Rongedal fick minst röster och åkte ur direktsända ”Körslaget”. Men de tycker att programmet är jättebra – och håller inte alls med om Tommy Körbergs sågning i gårdagens Nöjesbladet. ”Jag tycker att ’Körslaget’ ska vara precis så här, vanliga människor som ställer sig på scenen och ger precis allt”, säger Magnus Rongedal. Och bröderna får medhåll från fler inblandade.
TV

”Uruselt” sa Tommy Körberg och väckte starka känslor.

Nu svarar deltagarna i ”Körslaget” på stjärnans påhopp.

– Tommy tycker mycket, jag håller absolut inte med, säger Magnus Rongedahl.

”Förfärligt”, ”uruselt” och ”oförskämt”. Det är några av orden Tommy Körberg använde för sin totalsågning av ”Körslaget” i Nöjesbladet i går.

En sågning som väckte känslor.

Efter direktsändningen i TV4 i går slog flera av de medverkande tillbaka mot uttalandena.

– Det är tråkigt för Tommy om det inte passar honom. Tommy tycker mycket, jag håller absolut inte med. Jag tycker att ”Körslaget” ska vara precis så här, vanliga människor som ställer sig på scenen och ger precis allt, säger Magnus Rongedal, 45.

– Jag tycker programformen är jättebra. Jag har alltid gillat ”Körslaget”, fortsätter han.

”Det här är underbart”

Även sångerskan Malena Ernman, 39, som var på plats för att bedöma de tävlandes operakunskaper, tycker att Körberg är fel ute i sin kritik.

– Det här är inte fråga om att sjunga rent. Jag vet mer än honom om körer och kan förstå vad han menar. Men det här är fantastiskt bra underhållning, underbart, jag älskar det här, säger hon.

Kalle Moraeus, 46, var försiktigare i sina uttalanden om kompisens åsikter.

– Tommy är Tommy och säger vad han tycker, jag har en jätterespekt för Tommy. Vi är väldigt goda vänner. Men jag tycker i alla fall att det här är ett väldigt trevligt program, säger han.

– Det positiva är ju att det är svenska folket som sjunger för svenska folket. Det är amatörer till stor del. På så sätt är det ju väldigt sympatiskt, fortsätter han.

Bakom idén till ”Körslaget” står bland andra Caroline af Ugglas, 38. Programmet har också gjort stor succé utomlands. När Caroline af Ugglas får höra Tommy Körbergs uttalanden skrattar hon mest.

– Jaja, smaken är som baken. Nästa gång kan jag ta fram en idé som heter Körbergsslaget, då kanske vi får lite mer tittare än de över en miljon vi har i dag, säger hon.

Ändrar sig inte

Men Körberg står fast vid sina uttalanden när Nöjesbladet pratar med honom.

– Det är många som dricker Coca-cola också, men är det nyttigt? säger han.