Aftonbladet
Dagens namn: Lillemor, Moa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / TV

SVT: Lotta finns på vår lista

En kvinna tar över efter Settman i ”Dansbandskampen”

Slutar Peter Settman hoppas av ”Dansbandskampen”. I stället blir en kvinna programledare i höst. Lotta Engberg är storfavorit.   Slutar Peter Settman hoppas av ”Dansbandskampen”. I stället blir en kvinna programledare i höst. Lotta Engberg är storfavorit. Foto: Börje Thuresson, Jimmy Wixtröm

SVT gör om ”Dansbandskampen” – rejält.

I höst ersätter man Peter Settman med en kvinna.

– Det kommer att bli ett jävla lyft, säger den tidigare programledaren.

Han skapade ”Dansbandskampen” med sitt produktionsbolag Baluba. Men efter två säsonger väljer nu Peter Settman, 41, att hoppa av sitt eget program.

Enligt programledaren är det en nödvändig åtgärd i den förnyelseprocess som väntar ”Dansbandskampen” i höst.

Inför den tredje säsongen vill SVT fräscha upp sin helgunderhållning – och då krävs rejäla tag.

”Hade blivit larvigt”

– Det räcker inte att bara förändra programmets struktur. Medvetet eller omedvetet så sätter man väldigt mycket ton som programledare och det hade blivit larvigt om jag hade försökt göra om mig själv, säger Peter Settman.

– Personligen tycker jag att ”Dansbandskampen” är ett för stort program för att bara vara förknippat med mig. Så när vi diskuterade utveckling kände jag ”ska jag verkligen leda det?”.

Nu söker produktionen en ny programledare. Och enligt SVT vill man ha en kvinna den här gången.

– Det finns bevis för att ett programledarbyte kan ge en extra kick för ett program. Vi försöker leta efter en tjej som kan ta över, det är så mycket gubbar överallt, säger projektledaren Gunilla Nilars.

Klart om en månad

Enligt en omröstning på Nöjesbladets hemsida är Lotta Engberg, 47, en stark läsarfavorit, men enligt Gunilla Nilars har ingen fått frågan än så länge.

– Jag hoppas att det ska bli klart om en månad. Lotta är absolut någon som finns med på vår lista, sedan kan det också hända att det blir någon som inte har lika mycket erfarenhet av tv, säger hon.

Jurymedlemmen Thomas Deutgen, 37, har känt till att Peter Settman varit på väg att lämna ”Dansbandskampen” en tid – men vet inte heller vem som ska ta över.

– Det finns ju många duktiga kvinnliga programledare knutna till TV4, säger han.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet