Ny säsong med fruarna i Hollywood

NÖJESBLADET AVSLÖJAR: Halverade tittarsiffror avskräcker inte TV3

Foto: Anders Hugo/TV 3
Lyxiga svenskor Färre tittare har sett Päivi Hacker, Maria Montazami, Lena Jolton och Suzanne Saperstein i TV 3 i vår. Men till hösten är ”Svenska Hollywoodfruar” tillbaka – och Montazami vill gärna vara med då också.
TV

Tittarsiffrorna har visserligen halverats – men det hindrar inte TV3 från att släppa lös de lyxvältrande Los Angeles-svenskorna igen.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att det blir en tredje säsong av ”Svenska Hollywoodfruar”.

Första säsongen sågs som mest av en miljon tittare, vilket var de bästa siffrorna TV3 haft på en egenproduktion på tio år.

Den andra säsongen av serien har varit betydligt mer blygsam med tittarsiffror på strax över 500 000. Men nu kan Nöjesbladet avslöja att det ändå blir en ny omgång av ”Svenska Hollywoodfruar”.

– I höst kommer programmet tillbaka för en tredje säsong. Något mer än så kan jag inte säga just nu, säger Max Lagerbäck, presschef på TV3.

”Vi är nöjda”

De dalande siffrorna oroar inte kanalen nämnvärt.

– Det var en historisk hajp kring programmet i höstas. Det gör man inte om. Vi är nöjda med årets siffror, men framför allt är programmet urstarkt i målgruppen kvinnor 15–49 år, säger Max Lagerbäck.

För höstens största tv-snackis Anna Anka kommer sifferraset inte som någon överraskning. Enligt henne är orsaken glasklar.

– Jag är ju inte med, säger hon till Nöjesbladet.

”Rika gamlingar”

Anna Anka tycker att TV3 borde satsa på en till säsong med ”originalfruarna” om man vill uppnå miljonsuccé igen. De nya lyxsvenskorna Päivi Hacker, Lena Jolton och Suzanne Saperstein tror hon omöjligt kan nå samma höjder.

– Jag är en karaktär, vi var tre olika personligheter. Nu är det bara en massa pengar och rika gamlingar.

Men Maria Montazami, som har varit med sedan start, gör gärna en säsong till med de nya fruarna.

Hon vill inte spekulera alltför mycket i Anna Ankas betydelse för programmets framgång.

– Hon kanske har rätt, jag vet inte. Men jag gillar i alla fall säsong två, säger hon.