Han leder superduon

Nu söker Gårdinger tävlande som kan slå Filip och Fredrik

Foto: Fredrik Streiffert
Ess i ärmen Pontus Gårdinger har uppgiften klar för sig. ”Redaktionellt jobbar vi hårt för att hitta det tuffaste motståndet eftersom Filip och Fredrik faktiskt lyckas slå de flesta”, säger han.
TV

Pontus Gårdinger blir ny programledare för ”Vem kan slå Filip & Fredrik”.

Hans plan: att killarna ska få möta det tuffaste motståndet någonsin.

– Jag har några ess som de inte förväntar sig, säger han.

Foto: Magnus Liam Karlsson
Hemliga vapnet – Filip och Fredrik är smalare och snyggare.

Nya programledaren Pontus Gårdinger, 45, tror sig ha löst formeln för vilka egenskaper man måste ha för att slå Filip Hammar, 35, och Fredrik Wikingsson, 36.

Redan nu har arbetet påbörjats för att hitta de absolut värsta motståndarna duon kan tänka sig.

– Redaktionellt jobbar vi hårt för att hitta det tuffaste motståndet eftersom Filip och Fredrik faktiskt lyckas slå de flesta. Det är en ständig jakt, men jag har redan nu några ess som de inte riktigt kan förvänta sig. De kommer att bli överraskade, säger Pontus Gårdinger.

”Vi är kompletta”

Men Filip Hammar och Fredrik Wikingsson sätter hårt mot hårt. Sedan förra säsongen har de legat i hårdträning och är nu i bättre form än någonsin.

– Vi är kompletta. Förra året hade jag ryggskott och var tio kilo fetare, det har varit en nackdel att jag dragits av viktproblem tidigare säsonger, men nu är jag i bättre form. Fredrik har också börjat tokträna och ser ut som en modell, säger Filip Hammar.

Pontus Gårdinger axlar programledarrollen efter Felix Herngren som har schemat fyllt av de nya inspelningarna av ”Solsidan”.

”Vet våra styrkor”

Trion Gårdinger, Hammar och Wikingsson har jobbat ihop tidigare med reseprogrammet ”Grattis världen”.

En fördel för Pontus Gårdinger som programledare, tror Filip.

– Han känner oss så väl att han kan dechiffrera och dekonstruera oss. Han vet alla våra starka och våra svaga sidor, säger Hammar.

Så Pontus, vilka egenskaper ska man ha för att krossa Filip och Fredrik?

– Det är en kombination av att vara fysiskt och mentalt stark. Men framförallt gäller det att man pallar trycket. Att de blir nervösa framför kamerorna och publiken fäller många. Man måste kunna hålla sig lugn även under den hårda pressen.

FAKTA

Ledde Melodifestivalen

Namn: Pontus Gårdinger. Ålder: 45. Bor: Vasastan i Stockholm. Familj: Sonen Malte, 9. Inkomst: 773 600 (taxeringsår 2009). Aktuell: Som programledare i ”Vem kan slå Filip & Fredrik”.

Fler Program som Pontus har lett

Melodifestivalen (1996).

”Falska förbindelser” (1998).

”Mullvaden” (2000).

”Temptation island” (2001).

”Sanningens ögonblick” (2008).