– Vi gillar verkligen att gå ut och dricka

Busy Philipps om hemligheten bakom ”Cougar towns” framgång

Foto: Foto: Lotte Fernvall
Rus på jobbet När ”Cougar town”-stjärnan Busy Philipps var på besök i Stockholm berättade hon att varje fredag efter jobbet dricker hon tequila.
TV

Courteney Cox nya komediserie ”Cougar town” har gjort succé bland Kanal 5:s tittare.

Nu berättar Busy Philipps, en av seriens skådespelare, om hemligheten bakom tv-seriens framgång.

– Vi går ut och dricker tillsammans, säger hon till Nöjesbladet.

Foto: Foto:ABC
Courteney Cox och Busy Philipps i ”Cougar town”.

Busy Philipps spelar Laurie, den vimsiga och lössläppta väninnan till Courteney Cox rollfigur Jules. En roll hon älskar.

– Jag älskar att hon är så rolig, lättsam och fri och att hon säger precis vad hon tänker nästan hela tiden. Eftersom jag är lite mer stadgad i mitt verkliga liv är det kul att gå till jobbet och vara högljudd och galen och ha på sig riktigt tajta och obekväma kläder, säger Busy Philipps, och fortsätter att berätta om det sociala umgänget skådespelarna har efter arbetsdagens slut.

– Vi alla gillar verkligen att gå ut och dricka, och eftersom det är en så stor del av vad serien handlar om går vi ofta ut och tar några drinkar efter jobbet, säger Philipps.

Vin för halva priset

Eller så tar de några glas vin på lunchen.

– På onsdagar har vi ”Wine wednesdays”. Då går vi till en restaurang där de har vinflaskor för halva priset. Så dricker vi vin och sen går vi tillbaka och jobbar färdigt för dagen, det är jättetrevligt.

Och det finns fler temadagar i veckan, berättar Philipps.

– ”Margarita mondays”, då dricker vi Margaritas. Men det gör vi efter jobbet. Du kan inte dricka tequila och sen fortsätta jobba, då skulle inget bli gjort.

På fredagar är det däremot fritt fram för alla att dricka vad de vill.

– Vi kallar det ”Free for all fridays”, jag dricker tequila, Courteney dricker nog vodka, hon gillar vodka gimlet.

”Vi trivs ihop”

Men det finns ingen anledning att oroa sig för att gruppens alkoholvanor har gått överstyr försäkrar Busy Philipps.

– Vi är alla goda vänner som tycker riktigt bra om varandra och trivs ihop. Så länge ingen behöver åka på rehab är det nog lugnt. Vi kan hantera det, vi är inte Lindsay Lohan, säger hon, och menar att detta till och med kan vara en av orsakerna till seriens framgång.

– Att vi är vänner i verkliga livet och umgås bidrar absolut till att kemin framför kameran blir starkare, säger hon.

FAKTA

Det här är Busy Philipps

Namn: Busy Philipps (Elizabeth Jean Philipps). Ålder: 31. Familj: Man och dottern Birdie, snart 2 år. Aktuell: I tv-serien Cougar town i Kanal 5. Bakgrund: Spelade Audrey i ”Dawson’s creek”, har även haft roller i tv-serierna ”How I met your mother”, ”Entourage”, ”Cityakuten” och ”Freaks and geeks”. Samt filmroller i ”He’s just not that into you” och ”Brudens bäste man” bland andra. Twittrar på: twitter.com/busyphilipps25

ARTIKELN HANDLAR OM