De kan kickas från Förkväll

TV4 vill göra om – da Silva och Ryding inte tillfrågade

Foto: Pontus Orre
Byte i ”Förkvälls”-fabriken När den tredje säsongen av ”Förkväll” startar i höst pekar uppgifter till Nöjesbladet på att TV4 återigen satsar på nya programledaransikten. Programledarna Carin da Silva och Yvonne Ryding hänger nu löst inför nästa säsong.
TV

Kvinnorna har dominerat i kritiserade "Förkväll".

Enligt uppgifter till Nöjesbladet kan TV4 sparka alla programledarna - och ta in en manlig profil.

– Det var jätteskoj att hoppa in, säger Hans Fahlén som vikarierade i våras.

Efter premiären 2006 kritiserade tittarna programmet för att vara rörigt och flamsigt. Turerna kring programmet har varit många.

Efter interna bråk och krismöten fick Elisabet Höglund lämna "Förkväll" i våras. 34 år yngre Carolina Gynning blev hennes ersättare och under våren har hon tillsammans med Yvonne Ryding och Carin da Silva lett programmet.

När den tredje säsongen av kvällssatsningen "Förkväll" startar i höst pekar uppgifter till Nöjesbladet på att TV4 återigen satsar på nya programledaransikten.

– De bollar just nu tänkbara programledare. Och det verkar som om det finns tankar om att göra om, säger en källa med insyn.

Många turer

Carin da Silva har lett programmet sedan i höstas. Hon har fortfarande inte tillfrågats att leda programmet nästa säsong.

– Det är inte klart vilka det blir ännu, men tv-branschen är alltid sent ute. Det vore jättekul att göra "Förkväll" i höst. Trion har funkat jättebra och det vore jättekul om det blev vi igen, säger hon.

Inte heller Yvonne Ryding har blivit tillfrågad.

– Jag vet bara att själva programmet ska fortsätta men att det kommer att bli förändring gällande programledare och upplägg. Får jag frågan är det självklart intressant, det är superroligt att jobba med, men då med bättre arbetstider, säger hon.

Ser över arbetstider

Ebba Adielsson, exekutiv producent för "Förkväll", bekräftar att programmets upplägg är under diskussion.

– Det är en rätt saftig arbetsbörda att jobba så mycket, de har varit i sändning varje vardag i sju-åtta månader. Det finns väldigt många olika sätt att lösa det på, vi bollar upp flera alternativ i luften och ser vad som blir bäst, säger hon.

I nuläget är ingenting klart.

– Vi dyker ner i innehållet för att se hur vi ska ta det vidare nästa säsong. Vi tittar på allting, men det finns inga besked än vad gäller programledare, säger hon.

Bara kvinnor

Hittills har "Förkväll" enbart letts av kvinnor. Finns det tankar på att ta in en kille?

– Det är en typ av diskussion som vi för nu, säger Ebba Adielsson.

Hans Fahlén gjorde ett bejublat inhopp som programledare i våras.

– Jag var ju vikarie och tyckte att det var jätteskoj. Men, jag har inte fått någon förfrågan ännu, säger han.

Nöjesbladet har förgäves sökt Carolina Gynning för en kommentar.

FAKTA

Stormen kring programmet

Hösten 2006 lanserade TV4 ”Förkväll” med Kayo Shekoni, Mari Jungstedt, Alexandra Pascalidou, Carina Berg och Carolina Gynning vid rodret.

Den 12 oktober 2009 hade nya ”Förkväll” premiär. Den här gången med programledarna Carin da Silva, Yvonne Ryding, och Elisabet Höglund.

I februari berättade Nöjesbladet om att Höglund kritiserar programmets journalistiska nivå. Höglund får veta att hon förstör för produktionen och att hon ska ta en paus under några veckor.

Carolina Gynning ersatte Elisabet Höglund.